Volgens berichten in de Nederlandse media is de familie van de Israëlische voetballer Eran Zahavi onder schot beroofd, nadat gemaskerde inbrekers hun huis in Amsterdam waren binnengedrongen.

Zahavi, die uitkomt voor het Israëlische nationale team en de Nederlandse voetbalclub PSV Eindhoven, was onderweg naar een wedstrijd tegen Willem II in Tilburg, toen de overval plaatsvond.

Zahavi werd op de hoogte gebracht van de overval door zijn vrouw, Shay, die hem in opdracht van de overvallers en in volledige staat van paniek belde om te vragen waar de buit was.

De Telegraaf meldt dat de overvallers haar hadden vastgebonden en mishandeld in het bijzijn van de kinderen, een 8-jarige jongen en een 5-jarige tweeling. Eén van de kinderen van Zahavi zou zijn geslagen. Ook zou er zijn gedreigd met een vuurwapen.

Het is onduidelijk of de overvallers er met buit vandoor zijn gegaan.

Zahavi bevond zich op het moment dat hij gebeld werd in de spelersbus onderweg naar Tilburg. De overige spelers kregen live mee wat er aan de hand was, hetgeen wat diepe indruk maakte. Eran vertrok na aankomst in Tilburg onmiddellijk richting Buitenveldert om bij zijn familie te zijn.


Bronvermelding:
Datum:        09-05-2021
Beeld:          Screenshot Youtube
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב