Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bemoeit zich actief met de watersituatie in Irak. Dat blijkt uit het interactieve webinar ‘Iraq, Climate, Water & Conflict in 2020’, georganiseerd door het ‘Planetary Security Initiative’, een zogenaamde denktank, georganiseerd door ons ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens Tobias von Lossow, een onderzoeker van het Clingendael Instituut en projectmanager van deze denktank, is de watertoevoer van de Eufraat en Tigris met dertig tot veertig procent gedaald. Hierdoor komt de watervoorziening van Irak in gevaar. De belangrijkste oorzaak van het tekort wordt veroorzaakt door de bouw van dammen in Turkije, Iran en Syrië. Andere groeiende problemen zijn achterstallig onderhoud door eerdere oorlogen en toenemende watervervuiling.

Dit bericht trok mijn aandacht omdat Openbaring 16:12 al voorzegt dat de rivier de Eufraat zal opdrogen nadat de zesde engel zijn schaal zal uitgieten over deze rivier. Daardoor zal de weg worden gereed gemaakt voor de koningen uit de richting vanwaar de zon opgaat.

En de zesde engel goot zijn schaal uit over de grote rivier, de Eufraat. En haar water droogde op, zodat de weg gereedgemaakt werd voor de koningen uit de richting waar de zon opgaat.


Bronvermelding:
Datum:        12-09-2020
Auteur:        Dirk van Genderen
Beeld:          Pixabay.com
Website:      https://dirkvangenderen.nl/


 

EN / NL/ עב