De Ghanese minister van Financiën Ken Ofori-Atti bezocht afgelopen week Jeruzalem. Vóór de covid-crisis had Ghana de snelst groeiende economie ter wereld. Zelfs tijdens de crisis bleef de economie van het land groeien, zij het bescheiden. Sinds halverwege vorig jaar is de economische groei weer aanzienlijk sterker. Enkele bronnen van de groei zijn de grondstoffen goud en olie en verder is het land democratisch en politiek stabiel.

Minister Ken Ofori-Atti is een evangelische christen, die afgelopen week het Jerusalem Prayer Breakfast bijwoonde. ‘Ook de president van ons land, Nana Addo Dankwa Afuko-Addo, is een evangelisch christen, die van Jezus en de Bijbel houdt en zich inzet voor het versterken van het door God gegeven recht aan zijn volk op vrijheid, goed onderwijs en economische kansen,’ aldus de minister.

Verder geeft de minister aan dat meer dan 70 procent van de Ghanese bevolking christen is. ‘Ze houden van Jezus en van de Bijbel, we zijn mensen van gebed en zoeken Gods gunst voor ons land.’
Een belangrijke reden voor de zegen die zijn land ervaart, ziet minister Ofori-Atti in het feit dat zijn land heel pro-Israel is. ‘Ons land was het eerste Afrikaanse land dat in 1958 de staat Israel erkende. President Afuko-Addo, die in 2017 aan de macht kwam, wil de vriendschap en banden van zijn land met Israel en het Joodse volk verdiepen. Enkele jaren geleden hield hij het allereerste Jerusalem Prayer Breakfast in Accra, de hoofdstad van Ghana. En vorige week stuurde hij mij naar Jeruzalem om er deel te nemen aan het gebedsontbijt.’

De president en zijn minister van financiën spannen zich in om een nationaal Godshuis te bouwen in Ghana, om God de eer te geven voor Zijn zegen over het land en om toekomstige generaties te inspireren om God op de eerste plaats te stellen in alles wat ze doen. Ook wordt er een Bijbelmuseum gebouwd, dat verbonden zal zijn met de kathedraal. De bouwkosten worden betaald door particulieren.

Minister Ofori-Atta stelt: ‘Het is belangrijk, ook voor ons land, om eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid te zoeken. Al het andere ontvangt u dan bovendien, zegt het Mattheus Evangelie. Om onze vrijheid en de zegen die we ontvangen, vast te houden, moeten we verbonden blijven met Israel. Ik ben er echt van overtuigd dat Gods zegen te maken heeft met ons zegenen van Israel. Terwijl veel andere Afrikaanse landen werden getroffen door oorlogen en ziekten, zijn wij daar grotendeels van gevrijwaard gebleven. Dat is zegen van de Heere, en heeft, zo geloof ik zeker, alles met Israel te maken. Onze president wil ons land tot een voorbeeld voor alle landen laten zijn. (Bron: All Israel News)


Bron: Overgenomen uit de Nieuwsbrief van Dirk van Genderen


 

EN / NL/ עב