JERUZALEM – 7 oktober 2023

Van een echtpaar uit Jeruzalem krijgen we de volgende uiterst verontrustende berichten.

“De dorpen rondom Gaza worden sinds 6 uur vanmorgen aangevallen door Hamasterroristen en de inwoners moeten zichzelf verdedigen met de wapens die ze bij zich hebben. Geen leger, niets. Ze moeten zelf vechten om te overleven. Vrouwen en kinderen zitten in schuilkelders en de mannen zijn buiten aan het vechten om de vijand tegen te houden.” Media melden dat Hamasterroristen Israël hebben aangevallen over land, vanaf de zee en vanuit de lucht met parachutisten.

Inmiddels is duidelijk dat zeven dorpen in handen zijn gevallen van de terroristen, maar de IDF meldde om 10:57 uur lokale tijd, dat er nu in 10 dorpen en bij de Erez crossing wordt gevochten. “Het us hartverscheurend om te zien op tv en te horen hoe mensen bedelen om hulp van het leger. Ze zijn helemaal alleen gelaten in het zuiden en al urenlang vechten ze om te overleven. Zwangere vrouwen die met een keukenmes bewapend zijn proberen zo hun huis te beschermen. Mannen trachten hun de terroristen tegen te houden met datgene dat ze voor handen hebben. De dorpen zijn gewoon overlopen door Hamas. Ontzetten pijnlijk en verdrietig om te zien allemaal.”

De dochter van een inwoner van één van de dorpen rond Gaza laat weten dat haar vader gekidnapt is door Hamas. Er zijn foto’s van hem vrijgegeven, nadat zij een tekstbericht had gekregen van hem dat de terroristen hun huis waren binnengedrongen.

Verder hebben we doorgekregen dat de reservisten van alle leeftijden zijn opgeroepen rond 9 uur vanochtend plaatselijke tijd om zich bij het leger te melden. Er staan rijen mensen bij de ziekenhuizen om bloed te doneren; er zijn al 400 gewonde Israëlisch naar ziekenhuizen geëvacueerd en tenminste 20 doden geteld.

Op het moment viert Israël de laatste dag van het Loofhuttenfeest en Simchat Thora. Bid voor Israël!

EN / NL/ עב