JERUZALEM – 7 oktober

We hebben bericht gekregen van Yaïr en Karen, bij velen van jullie wel bekend van Studiehuis Reshiet. Karen is ook één van onze presentatoren voor het programma Leerhuis.

“Het is nu bijna half zeven en de strijd is niet voorbij, was het maar waar! Naaste collega’s van onze dochter Ruth (zit in het leger, net als hun zoon; red.) zijn naar Gaza ontvoerd toen hun legerbasis Erres en Kerem Shalom werden overvallen door Hamasleden. Tanks en andere legervoertuigen zijn ook in handen van Hamas gevallen.

In Haifa, bij de basis van onze Shmuel zijn vijf boten van Hamas die op de kust afkwamen, gestopt door de Israëlische Marine. Het leger heeft honderdduizend soldaten opgeroepen. Nog steeds gaan terroristen rond in het land. Er zijn honderd bevestigde Israëlische doden te betreuren en bijna duizend gewonden (inmiddels staat de teller al boven de duizend; red.); tallozen zijn in shock en hebben een trauma opgelopen. Blijf voor ons bidden in deze waanzin: dat dit niet alleen nog maar het begin is. Ook Hezbollah maakt zich klaar om mee te doen vanuit het noorden. We zitten in de tang; het leven van ons allemaal en onze kinderen, onze soldaten is niet zeker. Blijf alstublieft bidden voor het volk van God. Hij zal ons niet in de steek laten, maar het is een gezamenlijke strijd.

Hartelijk dank allemaal,
Yaïr en Karen

EN / NL/ עב