Vorige week vroeg Tunahan Kuzu een debat aan omdat hij meende dat er sprake was van inmening van de Israëlische regering in het Nederlandse parlement. Hij richtte zijn pijlen daarbij direct op de ChristenUnie die volgens hem hulp van de Israëlische ambassade had gehad bij het opstellen van een motie. Lotfi El Hamidi is in zijn column in het NRC ook behoorlijk kritisch op de ChristenUnie.

Volgens de columnist is het een publiek geheim dat de ChristenUnie een kritieloze houding aanneemt ten opzichte van Israël “Een merkwaardige liefdesverklaring waar zelfs de kernprincipes voor mogen wijken. De partij die opkomt voor vervolgde christelijke minderheden wereldwijd, behalven in de bezette gebieden, waar Palestijnse christenen moeten toezien hoe hun grond wordt geannexeerd en kerken worden aangevallen”, schrijft hij in zijn column in het NRC.

El Hamidi vindt dat maar vreemd. “Hoe zit het met zulke onvoorwaardelijke steunbetuigingen vanuit de Tweede Kamer aan buitelandse mogendheden die structureel mensenrechten schenden? Het was CU-leider Gert-Jan Segers zelf die onlangs een punt maakte rond dubbele nationaliteiten en loyaliteiten van Turkse Nederlanders, dat ruwweg neerkwam op kiezen of wegwezen. Maar wat nou als je maar één nationaliteit hebt, zoals de meeste CU-leden?”

Lees de hele column in het NRC

EN / NL/ עב