Omdat de horeca dicht is en veel mensen gedwongen thuis zitten, deze keer een bijzonder lekker gerecht.

Zoete en hartige ribsteaks zijn een grote favoriet bij veel mensen, en nu in deze tijd van de virus pandemie kan het geen kwaad jezelf en je familie of vrienden eens lekker te verwennen met dit recept van Kosher.com.

Serveer dit met dikke aardappelpuree of eiernoedels zodat de heerlijke saus bij elke hap kan worden opgezogen en ga lekker genieten.

Ingrediënten

  • 2/3 kopje ahornsiroop
  • 2 kilo runderribben, met bot
  • 1/3 kopje Reine de Dijon Volkoren Mosterd
  • 1/3 kopje Reine Dijon Mosterd
  • 1 theelepel droge mosterd
  • 1/2 kopje donkerbruine suiker
  • 1-2 theelepels sriracha
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel (koosjer) zout, verdeeld
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 kopje sinaasappelsap
  • 1/3 kopje witte wijn, zoals Baron Herzog Chenin Blanc

Bereidingswijze

Meng in een kleine kom de ahornsiroop, volkoren mosterd, Dijon-mosterd, droge mosterdpoeder, bruine suiker, sriracha, sojasaus en 1/2 theelepel (koosjer zout). Verdeel het mengsel over twee kommen en zet de helft opzij voor het bedruipen van ribben vlak voor het serveren.

Verwarm de oven voor op 175* Celsius.

Leg de ribsteaks in een ondiepe ovenschaal en bestrooi met de resterende 1/2 theelepel (koosjer) zout en peper. Smeer de ribben in met de saus, draai ze zodat de saus elke rib volledig bedekt. Giet sinaasappelsap en wijn rond de ribben. Dek stevig af met folie.

Kook anderhalf tot twee uur, of tot het vlees een interne temperatuur van 70* Celsius heeft bereikt. Verwijder de folie en bestrijk de ribsteaks met de helft van de gereserveerde saus.

Verwarm de grill voor. Gril de ribsteaks gedurende twee tot drie minuten. Verwijder ze en bestrijk ze met de resterende saus. Serveer warm met pannensaus.

Beté avon!
Eet smakelijk

 

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
EN / NL