Slechts enkele uren na de ontdekking van het levenloze lichaam van Yeshiva-student en IDF-rekruut Dvir Sorek, was premier Netanyahu ter plaatse in Beth El, Samaria, om de eerste steen te leggen voor de bouw van 650 nieuwe wooneenheden. Beth El ligt op maar een steenworp afstand van het dorp Ofra, de woonplaats van Dvir.

In weerwil van de EU, die de goedkeuring voor uitbreiding sterk afkeurt en de bouw als illegaal bestempeld, sprak Netanyahu de aanwezigen aldus tijdens de ceremonie toe.

“We beloofden de bouw van honderden nieuwe wooneenheden – vandaag beginnen wij ermee om de belofte en tevens onze opdracht uit te voeren het volk Israël in ons land te vestigen, om onze soevereiniteit over ons historisch thuisland veilig te stellen.”

“We weten dat het Land Israël wordt verkregen met veel lijden. Dvir kwam uit een familie dat al een zwaar offer voor het Land Israël had gebracht.” voegde hij eraan toe, doelend op de terreurmoord op Dvir’s opa in 2000. “Deze nietsontziende terroristen komen om ons te ontwortelen, wij zijn gekomen om te planten. Zij komen om te verwoesten, wij zijn gekomen om op te bouwen” voegde Netanyahu toe.”Wij zullen onze handen uitstrekken en onze wortels nog dieper in ons thuisland laten uitschieten – in ieder deel.”

 

EN / NL/ עב