Een massale klopjacht is aan de gang naar de moslimterrorist(en) die de 19-jarige IDF-soldaat en Yeshiva-student Dvir Sorek uit de gemeenschap van Ofra hebben ontvoerd en op brute wijze vermoord. Dvir Sorek is de zoon van journalist Yoav Sorek en kleinzoon van Rabbi Binyamin Herling, de student die vermoord werd in Gush Etzion in Judea.

Arabieren melden dat IDF-troepen actief zijn in de Beit Fajar-buurt van Bethlehem, een paar kilometer verwijderd van Migdal Oz, waar Dvir Sorek studeerde. Arabische media hebben een dringende verklaring afgegeven aan alle gebouwen met CCTV (bewakingscamera’s) in de buurt van de terreuraanval om hun beelden onmiddellijk te verwijderen, om het IDF-onderzoek te bemoeilijken.

Lokale autoriteiten in de Joodse gemeenschap van Adam hebben een waarschuwing afgegeven tegen liften. Ze hebben bewoners laten weten dat het verboden is om te voet tussen Shag en Adam te reizen onder alle omstandigheden. Er zijn extra IDF-versterkingen onderweg om de veiligheid in het gebied te helpen waarborgen, aangezien het centrale commando met directe ingang een algemeen uitgangsverbod hebben uitgevaardigd voor alle soldaten.

IDF-soldaat Dvir Sorek was sinds woensdagavond vermist. Soldaten begonnen meteen het gebied te doorzoeken en vonden zijn mobilofoon in de buurt van de gemeenschap van Neve Daniel. Het lichaam van de 19-jarige IDF-soldaat Dvir Sorek werd donderdagochtend vroeg ontdekt. Hij bleek bruut te zijn neergestoken met meervoudige steekwonden. Het slachtoffer werd ontdekt in de Joodse gemeenschap van Migdal Oz in Gush Etzion.

Dvir was een student aan een religieus seminarie in de Joodse gemeenschap van Migdal Oz, en had net dienst genomen in de IDF terwijl hij zijn studies voortzette, in een programma dat in het Hebreeuws bekend staat als ‘heser’.

Rabbi Binyamin Herling, die in oktober 2000 werd vermoord in een terreuraanslag

Dvir was de kleinzoon van Rabbi Binyamin Herling, die in oktober 2000 werd vermoord in een terreuraanslag op de berg Ebal bij Shechem. Rond dezelfde tijd werd Dvir geboren. Herling, een overlevende van de Holocaust, werd gedood toen Palestijnse veiligheidstroepen en leden van de Fatah-beweging van de Palestijnse president Mahmoud Abbas het vuur openden op een groep van ongeveer 30 Israëlische wandelaars in de buurt van de berg Ebal.

Vier andere Israëliërs raakten gewond bij de aanval in de buurt van de berg, die in Deuteronomy wordt genoemd tijdens de binnenkomst van de Israëlieten in het beloofde land. De aanval begon ongeveer een half uur nadat de groep wandelaars klaar was met bidden en zich op weg naar de berg Ebal begaf, toen schutters het vuur openden vanuit het Palestijnse vluchtelingenkamp Askar.

Herling en de vier soldaten die de groep bewaakten, vuurden terug, maar de rabbijn werd door het hart geschoten en stierf onmiddellijk tijdens de aanval. De groep, wiens reis was goedgekeurd door de IDF, kon alleen worden geëvacueerd onder de bedekking van de duisternis.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   08-08-2019
Website:

– – – – –

EN / NL/ עב