“Het is weerzinwekkend om iemand met geweld te bedreigen vanwege wie hij is of hoe hij aanbidt”, zegt Robert DeWitt van de FBI.

Een man uit North Carolina, die dreigde degenen die banden hadden met de Charlotte Jewish Organisation te ‘vernietigen’, is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf en vervolgens drie jaar vrijlating onder toezicht en twintig uur taakstraf gedurende drie maanden.

Jeffrey Scott Hobgood, 64, uit Troy, N.C., bekende op 3 januari schuldig te zijn aan “het communiceren van bedreigingen in de interstatelijke handel” toen hij op 11 oktober Joden bedreigde. Hij gaf toe te verwijzen naar “Israëlische joden van David-ster” en zei  ‘ik haal jullie er allemaal uit.’

Hij gebruikte een krachtterm om te verwijzen naar ‘semitische’ mensen die ‘zullen worden vernietigd’. Hij bedreigde dezelfde Joodse groep op 13 oktober ook, “waarbij hij opnieuw verwees naar de religie van de ontvangers”, aldus het Amerikaanse Openbaar Ministerie voor het Middle District van North Carolina.

“In zijn pleidooiovereenkomst gaf Hobgood toe dat hij de doelwitten van zijn veroordelingsdelict had uitgekozen vanwege de werkelijke en waargenomen religie van de slachtoffers”, voegde het eraan toe.

“Het is weerzinwekkend om iemand met geweld te bedreigen vanwege wie hij is of hoe hij aanbidt”, zegt Robert DeWitt, de speciale agent van de FBI in Charlotte.

“De FBI werkte onvermoeibaar samen met de aanklagers van het Amerikaanse Openbaar Ministerie voor het Middle District van North Carolina om ervoor te zorgen dat Jeffrey Hobgood geen excuses kon bieden voor zijn haatdragende berichten en in plaats daarvan een tijd in de federale gevangenis zou zitten”, zei DeWitt.


 Datum: 1 mei 2024 

Auteur: JNS

Afbeelding: FBI logo. Credit: Dzelat/Shutte

Bron: North Carolina man, who threatened to kill Jews, sentenced to 18 months – JNS.orgrstock.

EN / NL/ עב