Israëlische verse munt limonade

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 7 minuten

Als Israëls korte lente overgaat in de lange zomer – wat binnen een week al kan gebeuren – zul je iedereen met waterflesjes zien lopen en daar regelmatig een grote slok uit drinken. Gehydrateerd blijven is heel belangrijk met deze temperaturen, maar je hoeft natuurlijk niet alleen maar water te drinken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze in Israël zo populaire limonade: Limonana, gezoete citroensap met verse munt en veel ijs? Het is één van de meest verfrissende drankjes in het Land en nu kun je ‘m zelf ook maken. Behalve dat het gezond voor je is (boordevol vitamine C), werkt dit drankje ook als je eigen kleine airconditioner. Drink het zoals de Israëli’s: langzaam door een rietje en je voelt jezelf weer koel en vrolijk worden.

Zet voor je begint een paar glazen in de koelkast om ze later te gebruiken voor deze verwennerij.

INGREDIËNTEN

  • 250 ml verse citroensap
  • ½ cup muntblaadjes
  • 125 ml koud water (liefst uit de koelkast)
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 2 cups ijsklontjes
  • 2-4 verse hele munttakjes voor de garnering.

 

BEREIDEN

Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en zet die op hoge snelheid. Als de ijblokjes zijn veranderd in crushed ice is je limonana klaar.

Giet het in de glazen die je al in de koelkast had staan en garneer elk met een munttakje en een dik rietje. Meteen serveren.

 

Tips en notities:

  • Je kunt ook een slushed limonana maken. Vervang dan het water door 1 cup ijsklontjes (dus totaal 3 cups ijsklontjes)
  • In plaats van suiker kun je het ook zoeten met wat jouw voorkeur heeft.
  • Als, aan de andere kant, 4 eetlepels suiker voor jouw nog niet zoet genoeg is voeg dan nog 1 of 2 eetlepels extra toe en blend nog een keer kort. Pas ervoor dat je het niet te zoet maakt; het gaat om het genieten van de natuurlijke en krachtige smaken.
Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
EN / NL