De IDF meldde vanavond dat het 603e bataljon het lichaam van de 65-jarige Yehudit Weiss heeft gevonden in de buurt van het Shifa-ziekenhuis in de Gazastrook. Met behulp van Zaka Tel-Aviv is zij geïdentificeerd.

Zaka is een zoek- en reddingsorganisatie die actief is in 21 steden in Israël. Gedurende deze oorlog worden zij rechtstreeks door de IDF en de Israëlische politie opgeroepen om kritieke situaties aan te pakken en het aantal slachtoffers tot een minimum te beperken, vanwege hun cruciale rol in het Israëlische noodhulpkader.

Op de tweede dag in het Shifa-ziekenhuis ontdekte de IDF het lichaam van Weiss, moeder van vijf kinderen, die op 7 oktober door Hamas werd ontvoerd terwijl haar man die dag was vermoord. Het echtpaar woonde op kibbutz Be’eri. Weiss had borstkanker en had vlak voor zij werd ontvoerd radiotherapie gehad.

In hetzelfde gebouw werden militaire uitrusting, Kalashnikov-achtige wapens en een RPG raket gevonden, wat op de aanwezigheid van bewapende personen duidt.

Momenteel wordt vermoed dat er nog andere lichamen zijn van vermiste gijzelaars, maar dit is nog niet bevestigd.

Weiss’ lichaam is overgebracht naar Israël om te worden overgedragen aan haar nabestaanden.

NB. Dit artikel is gecorrigeerd nadat Zaka, met diepe excuses voor de onstane verwarring, dit per e-mail heeft aangegeven. Zaka opereert alleen op Israëlisch grondgebied en was niet bij de vondst betrokken. (Red. RI)

EN / NL/ עב