Deze keer zijn het lamskoteletten met knoflookkorst, dat we ook deze keer vonden op kosher.com.

Ingrediënten:
6 (baby) lamskoteletjes
– 1 kopje broodkruimels
– 1/4 kop gehakte verse peterselie, schoongemaakt en gecontroleerd, of 3 theelepels peterselievlokken
– 6 teentjes knoflook, geperst
– 1 ei, losgeklopt
– 5 en een halve eetlepels olijfolie, verdeeld
– Koosjer zout
– Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
Meng in een middelgrote kom broodkruimels, peterselie, knoflook en anderhalve eetlepel olijfolie. Kruid de karbonades met peper en zout en dip ze in een losgeklopt ei. Druk het broodkruimmengsel stevig op elke lamskotelet.
Verhit in een middelgrote koekenpan twee eetlepels olie op middelhoog vuur. Plaats drie lamskoteletten in de koekenpan, kook tot de korst bruin is, drie tot vier minuten. Draai de karbonades om en kook nog vijf minuten voor medium rare. Herhaal met de resterende karbonades.
Voor een meer goed uitgevoerde karbonade, breng de karbonades over naar een braadpan en zet ze 15 tot 20 minuten in een oven die is verwarmd tot 175* graden Celsius.


Bron incl foto: Kosher.com


 

 

EN / NL/ עב