Ingrediënten
– 1 kilo gistmeel (dit is meel met gist, geen zelfrijzend bakmeel). Als je geen bloem met gist hebt, kun je een kilo hoogglutenmeel mengen met twee eetlepels instantgist.
– 1/2 kopje neutrale olie plus 1 tot 2 extra eetlepels
– 1/3 kopje suiker
– 2 1/2 tot 3 kopjes lauw water
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten toe in de kom van een standmixer met peddelbevestiging. Zet de mixer op laag en verhoog geleidelijk de snelheid tot medium. Kneed ongeveer 10 minuten.
- Verplaats het deeg naar een grote kom en giet er extra olie over. Dek de kom goed af met saranfolie en laat twee tot drie uur rijzen.
- Verwarm na twee tot drie uur je oven voor op 100 graden Celsius (212 graden Fahrenheit) en vet je kubana-pot licht in (je kunt elke pot gebruiken die je hebt, zorg er alleen voor dat deze een deksel heeft). Snijd het deeg voorzichtig in zes tot acht ballen (oog dit) en plaats de ballen naast elkaar in de pot. Dek de pan af en zet hem 16 tot 18 uur in de oven. Na al die uren zou het deeg een diepe karamelkleur moeten hebben en onweerstaanbaar van smaak en geur.
- Serveer met Hilbe of andere dipsauzen en geniet ervan!!
B’te’avonen Chag Haatzmaaut Sameach!
Bron: Kosher.com