Deze keer gestoofde lamsschenkel met gestoomde rijst en bonen, een recept van website Kosher.com.

Ingrediënten voor de lamsschenkel

  • Lamsschenkel (hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen)
  • 1/8 theelepel gemalen salie
  • 1/8 theelepel gedroogde tijm
  • 1/8 theelepel gedroogde tijm
  • 1 middelgrote ui, in stukjes snijden
  • 4 teentjes knoflook, klein hakken
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1/4 kopje Cabernet Sauvignon of andere rode wijn
  • 2 kopjes runderbouillon

Ingrediënten voor de geroosterde groenten

  • 1 knolraap, in stokjes gesneden
  • 1 grote rode biet, in rondjes gesneden
  • 1 grote wortel, in schijfjes gesneden
  • 1/2 koolraap, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1/8 theelepel zwarte peper
  • 1/4 eetlepel avocado-olie
  • 2 eetlepels gehakte knoflook
  • 1/8 theelepel gedroogde rozemarijn

Bereidingswijze Lamsschenkel

  • Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Smeer lamsbout twee tot drie minuten aan elke kant in een koekenpan.
  • Leg het op een bakplaat en verhit het onder een hoge grill gedurende twee minuten aan elke kant. Verwijder het en laat het afkoelen.
  • Voeg in dezelfde koekenpan, op middelhoog vuur, ui en knoflook toe en bak drie tot vijf minuten tot de uien bruin beginnen te worden.
  • Zet het vuur laag en voeg kruiden, bouillon en wijn toe.
  • Laat 45 minuten koken / sudderen.

Bereidingswijze groenten

–   Verwarm de oven voor op 190*C
–   Doe alle ingrediënten in een grote mengkom en mix het goed.
–  Giet groenten op een ingevette bakplaat. Bak gedurende 10 minuten. Roteren en mengen. Bak nog eens 10-12 minuten. Verwijder en laat afkoelen.

Bereidingswijze gestoomde bonen
Neem 1/2 kopje bevroren bonen en 1/4 kopje bevroren erwten en stoom. Een eenvoudige snelkoppeling is om ze in een magnetron-bestendige kom met 1/4 kopje water te doen.
Bedek de kom stevig met plasticfolie. Plaats in de magnetron op hoog vermogen gedurende drie minuten. Verwijderen en serveren.

Bereidingswijze rijst
Doe 1/2 kopje rijst, 3/4 kopje water, twee theelepels olie, 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel korrelige knoflookpoeder in een rijstkoker en zet apart. Als het klaar is, haal het dan van het vuur en laat het 10 minuten afgedekt afkoelen.

Eet smakelijk!

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
EN / NL