Laat de kipkruiden maar staan met deze makkelijk en lekkere variatie. De abrikozensaus en sriracha (Thaise chili saus) geeft een heerlijk pittige smaak!
Ingrediënten :
– 4-6 kippendijen (afhankelijk van het aantal personen)
– 3/4 kopje abrikozenconserven, zoals bijvoorbeeld Tuscanini Apricot Fruit Spread.
– 1 eetlepel citroensap
– 2 eetlepels (Gefen) Sojasaus
– 1/2 theelepel (Gefen) Knoflookpoeder
– 1 eetlepel sriracha
Bereidingswijze :
– Verwarm de oven voor op 175* Celsius.
– Meng de abrikozenjam, citroensap, sojasaus, knoflookpoeder en sriracha.
– Leg de kip in een met olie vetgemaakte pan. Giet de saus over kip, dek de pan goed af met folie en kook 45 minuten op 175* Celsius.
– Haal deksel van de pan en bedruip de kip met de saus, verhoog de oventemperatuur tot 220* Celsius en kook nog eens 20 minuten.
Be’teavon!
Bron: www.kosher.com