Romige, smaakvolle goedheid in elke hap maakt dit een heerlijke en bevredigende maaltijd, zelfs voor niet-spinazieliefhebbers!
Kaasachtige Gevulde Aardappelen Met Spinazie-
– 4 aardappelen
– 1/2 kopje Tuscanini-olijfolie , verdeeld
– 9 ons spinazie
– 1 teentje knoflook, geplet of 1 blokje Gefen Frozen Garlic
– snufje cayennepeper
– zout, naar smaak
– 2 eidooiers
– 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas
– 2 en 1/2 eetlepels zure room
– 1/2 kopje mozzarella kaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit.
-
Prik aardappelen in met een scherp mes. Leg op een ovenschaal en bestrijk met twee eetlepels olijfolie. Bak een uur en laat daarna afkoelen.
-
Verhit drie eetlepels olie in een koekenpan. Voeg spinazie toe en kook, met tussenpozen, gedurende vijf minuten, tot het geslonken is. Voeg knoflook, cayennepeper en zout toe. Verhoog het vuur en kook tot de vloeistof verdampt, ongeveer twee minuten.
-
Halveer de aardappelen en schep het vruchtvlees voorzichtig in een kom. Pureer het aardappelvlees met de resterende drie eetlepels olie en breng op smaak met zout. Voeg eierdooiers, Parmezaanse kaas, spinazie en zure room toe en meng om te combineren. Aardappelschillen vullen en 15 minuten bakken.
-
Bestrooi de aardappelen met mozzarella en bak tot de kaas is gesmolten.
Bete Avon!
Bron: kosher.com