Palestijnse terroristen infiltreren vanuit Gaza te midden van massale raketbeschietingen, houden Israëli’s gegijzeld

Eerste berichten:

Tientallen Hamasterroristen infiltreren Israël vanuit Gaza en gijzelen burgers terwijl in het hele land raketsirenes loeien – Eén vrouw gedood bij raketaanval – Bron bij de politie zegt schietpartij met terroristen aan de gang bij politiebureau – Militaire reservisten die protesteren tegen reorganisatie van justitie kondigen aan dat ze weer in dienst zullen treden als IDF Hamasdoelen in Gaza aanval.

Palestijnse terroristen infiltreren zuidelijke Israëlische steden en gijzelen Israëli’s

Palestijnse terroristen zijn geïnfiltreerd in de zuidelijke Israëlische steden Netivot en Ofakim. Een bron bij de politie zegt dat ze burgers gijzelen in Ofakim.

Tientallen terroristen infiltreerden zaterdag vanuit de Gazastrook in Israël, en op dit moment zijn er een aantal vuurgevechten aan de gang in verschillende plaatsen in het zuiden.
Terroristen zijn naar verluidt een Israëlisch politiebureau in Sderot binnengedrongen en daar is een schietpartij aan de gang, aldus een politiefunctionaris.
Bewoners van de Israëlische gemeenschappen langs de grens met Gaza bevestigden dat er op straat een vuurgevecht plaatsvindt tussen Israëlische veiligheidstroepen en gewapende mannen.
Bewoners sluiten zich op in hun huizen, volgens een woordvoerder van de gemeente Sderot in het zuiden van Israël.

_________________________________________________________

Bronvermelding:

Datum:
07-10–2023
gereviseerd door Redactie Radio Israel: 11-10-2023

Beeld:
Rockets are fired toward Israel from Gaza, Saturday.Credit: Fatima Shbair /AP

Website:
www.haaretz.com

EN / NL/ עב