Dat de Palestijnse leiders niets van Israël moeten hebben is al veel langer bekend, maar nu wordt dat nog eens overduidelijk getoond door een nieuwe Palestijnse landkaart waarop de staat Israël is vervangen door de fictieve staat ‘Palestina’, meldt Palestinian Media Watch.

Om te onderstrepen dat deze landkaart belangrijk is heeft het Palestijnse ministerie van Onderwijs de eerste prijs in een kunstwedstrijd uitgereikt aan een student die in haar schilderij de PA-kaart van ‘Palestina’ heeft opgenomen.

Hoe belangrijk deze nieuwe landkaart voor de Palestijnse leiders is werd nog eens extra benadrukt door de aanwezigheid van Palestijnse leiders bij de uitreiking van de kunstprijs.

Zo waren aanwezig Fatah Centraal Comité-secretaris Jibril Rajoub, District-Gouverneur van Ramallah Laila Ghannam en PA-premier Dr. Muhammad Shtayyeh. Deze laatste reikte de prijs uit tijdens een ceremonie voor de Palestijnse Lerarendag in Ramallah.

De PA gebruikt deze kaart en ontkent daarmee het bestaan ​​van Israël in alle contexten en dat zal ook de boodschap blijven in 2020.

De kaart waarop de ‘Palestijnse staat’ het gebied beslaat tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee, hangt in alle kantoren van de Palestijnse overheid. Deze overheid wordt mede door de Nederlandse staat gefinancierd.

Maar ook in de PA-scholen en in schoolboeken, op officiële plaquettes en prijzen, in officiële logo’s en op evenementen is deze landkaart te vinden. Zo groeit er weer een generatie Palestijnse kinderen op die gehersenspoeld wordt met het idee dat de staat Israël moet verdwijnen.


Bronvermelding
Datum:       09-01-2020
Auteur:       Joop Soesan
Beeld:        Screenshot PMW
Website:    https://www.joods.nl/


 

 

 

EN / NL/ עב