IDF-, ISA- en “Yamam”-troepen vielen een schuilplaats in de Kasbah van Nablus binnen die werd gebruikt als hoofdkwartier en productielocatie voor explosieven. De site werd gebruikt door de belangrijkste agenten van de terroristische groep “Lion’s Den” (“Arin Alousud”). De troepen brachten de explosievenfabriek tot ontploffing.

Tijdens de activiteit werden meerdere gewapende verdachten geraakt en Palestijnse rapporten geven aan dat er meerdere gewonden waren.

Drie Palestijnen zijn naar verluidt in de vroege uurtjes van dinsdagochtend gedood tijdens vuurgevechten tussen Israëlische strijdkrachten en gewapende Palestijnen in de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever.

Een vierde man werd gedood in een afzonderlijke botsing toen Palestijnen stenen begonnen te gooien naar Israëlische troepen om te protesteren tegen de Israëlische operatie, zeiden medische hulpverleners.

Tijdens de operatie verbrandden tientallen Palestijnen banden en gooiden ze stenen naar de troepen. De troepen reageerden met scherp op de gewapende verdachten die op hen schoten.

De terroristische groepering “Lion’s Den” is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de schietaanval waarbij de IDF-soldaat Staff-Sargent Ido Baruch om het leven kwam, evenals voor het proberen een terroristische aanslag uit te voeren in Tel Aviv (een aanval die werd verijdeld door de Israëlische politie) en het plaatsen van een explosief in het tankstation “Kedumim”.

Ze probeerden ook een schietaanval uit te voeren in “Har Bracha” en gooiden een granaat naar IDF-soldaten die grensden aan “Havat Gila’d”.

De terroristische groepering heeft ook de leiding over meerdere schietaanvallen in de stad Nablus.

In de afgelopen periode is de terroristische groepering doorgegaan met het rekruteren, plannen en uitvoeren van aanvallen gericht tegen onschuldige Israëlische burgers.


Bronvermelding:
Datum:        25-10-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:           IDF-woordvoerderseenheid
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב