Het Israëlische leger bevestigde dat ze op woensdagavond de Palestijnse terrorist in de boeien hebben geslagen die eerder met zijn luxewagen opzettelijk inreed op een groep Israëlische soldaten in de David Remez Straat in het centrum van Jeruzalem.

Een van de 12 soldaten, allemaal afkomstig van de Golani Brigade, raakte ernstig gewond en onderging een operatie, terwijl een andere matige verwondingen opliep. De andere tien soldaten raakten lichtgewond.

De dader Sand Al-Turman, een 25-jarige inwoner uit at-Tur aan de Olijfberg in de Oude Stad, had kort voor zijn aanslag op Facebook bericht dat hij “de antwoorden heeft gevonden”.

Nadat Al-Turman de soldaten van de weg maaide vluchtte hij weg in zijn wagen en werd door de IDF en Shin Bet een klopjacht ingezet. In de loop van de dag werd zijn beschadigde auto aangetroffen en enkele uren later kon de dader ingerekend worden (plaatje bovenaan) aan het kruispunt van Gush Etzion.

Uteindelijk raakten twaalf soldaten gewond bij de aanval. Zij hadden in november ingeschreven in een erfgoedtour en waren op weg naar de Kotel (Klaagmuur). Uit de eerste onderzoeken bleek dat sommige soldaten een patroon in hun wapens staken en zelfs naar het voertuig renden, maar het voertuig maakte een U-bocht en vluchtte weg en de soldaten konden niet meer op hem schieten.


Bronvermelding
Datum:        07-02-2020
Website:     

Bewerking: Radio Israel.nl


 

EN / NL/ עב