Veel mensen maken de fout om hun vlees te gaar te maken, wat resulteert in taai, taai rundvlees. Volg de onderstaande aanwijzingen en zorg ervoor dat het rundvlees gaar is. Serveer onmiddellijk en geniet van een perfect diner, op Pesach of het hele jaar door.

Hoofdingrediënten
– 1 en 1/2 pond (3/4 tot 1 kilogram)  dun gesneden pepersteak
– 1/4 kopje  Gefen extra lichte olijfolie
– 1 middelgrote ui, gesnipperd
– 1  rode paprika, in plakjes
– 1  gele paprika, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst, of 2 blokjes Gefen Frozen Garlic
– 1 (15-oz./425-g.) blikje  Gefen Tomatensaus
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Marinade
– 2 eetlepels Tuscanini Balsamico Azijn
– 2 teentjes knoflook, geplet of 2 blokjes Gefen Frozen Garlic
– 1/2 theelepel  zout
– 1/4 theelepel zwarte peper

Bereiding
– Doe de pepersteak in een grote ritssluitingszak. Voeg de marinade-ingrediënten toe. Meng goed en marineer gedurende 30 minuten.
– Verhit een kwart kopje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de uien en paprika’s vijf minuten.
– Voeg het rundvlees en de geperste knoflook toe en roerbak vier minuten.
– Voeg tomatensaus, zout en peper toe. Kook nog eens vier tot vijf minuten tot het vlees helemaal gaar is. Serveer onmiddellijk.
Opmerking
Dit gerecht werkt fantastisch op een bedje van aardappelpuree.

Tip
Om tijd te besparen, bereidt u het vlees van tevoren voor en vriest u het in de marinade in. Ontdooi wanneer u klaar bent om te koken.
——————-
Met dank aan Kosher.com

 

EN / NL/ עב