In een toespraak ter ere van de religieuze feestdag van Eid al-Adha in zijn geboortestad Khan Younis in Zuid-Gaza dreigt Hamasleider Yahiya Sinwar “het raketten te laten regenen” boven Israëlische steden mocht Israël het in zijn hoofd halen Gaza binnen te vallen.

 

“We zullen het bezettingsleger verslaan en zij weten dat we dit serieus bedoelen” zei Sinwar (voor alle duidelijkheid: de enige Israëlische soldaten in Gaza zijn de lichamen van twee dode Israëlische soldaten).“Als Israël een operatie in Gaza lanceert, zullen we hun steden in één keer overspoelen met honderden raketten,” voegde hij eraan toe.

 

“Als er een oorlog losbarst, zullen we het bezettingsleger aanvallen en zijn macht voor eens en voor altijd breken. We maken geen grapje.”

 

Sinwar prees vervolgens de aanval van 1 augustus door Hani Abu Salah, een lid van Hamas ‘grenspatrouille’, die een IDF-officier en twee soldaten verwondde toen hij probeerde de grens met Israël over te steken. Het was de aanval van een ‘heroïsche commando’ volgens hem.

 

Tijdens de korte toespraak verklaarde Sinwar ook dat de wekelijkse protesten langs het grenshek “doorgaan tot het zijn doelen heeft bereikt”, namelijk “het in bezit krijgen van alle gestolen Palestijns land”, m.a.w. heel Israël.

Bron: Joods.nl

 

EN / NL/ עב