Een nieuwe versie van het iconische Leonard Cohen-nummer “Hallelujah”, uitgevoerd in het Engels, Hebreeuws en Arabisch, werd uitgebracht ter ondersteuning van eerste hulp verleners in Israël.

“Saving Lives Sunday”, een virtueel uitgezonden benefiet programma ter ondersteuning van de Israëlische eerste hulporganisatie United Hatzalah in haar strijd tegen COVID-19, bracht meer dan $ 1 miljoen op.

De nieuwe versie van “Hallelujah” werd uitgevoerd door de Israëlische artiest Dudu Aharon, en “Fauda” ster Rona-Lee Shimon, actrice en zangeres Layan Elwazani, de Iraans-Amerikaanse joodse zangeres en componist Chloe Pourmorady en Adam Kantor van de Broadway-cast van ‘The Band’s Visit .’ Aanwezig waren eerste hulpverleners en mensen wier leven werd gered door Joodse, moslim- en christelijke Hatzalah-vrijwilligers.

Tijdens het evenement spraken enkele van de geredden via Zoom rechtstreeks met hun redders.

De 46-jarige oprichter van United Hatzalah, Eli Beer, liep het coronavirus op tijdens een fondsenwervende reis in de Verenigde Staten en werd een maand aan een beademingsapparaat geplaatst terwijl hij in een coma lag in een ziekenhuis in Florida. Hij keerde eind vorige maand terug naar Israël nadat hij zes weken in het ziekenhuis van de Universiteit van Miami opgenomen was geweest.
———————————————-
Bronvermelding
Datum:        12-05-2020
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      https://www.joods.nl/
———————————————-
EN / NL/ עב