De Goudse chocolatier Alwin Mouthaan van Olala Chocola is lid van de businessclub van Christenen voor Israël en heeft dus wel wat met Israël. Daar probeert hij op een ludieke manier vorm aan te geven binnen zijn vakgebied.

Zo verkocht hij afgelopen december negenarmige menora’s van chocola vanwege het Joodse Chanoekafeest. Nu Pesach aanstaande is, is er in de winkel van Mouthaan opnieuw iets speciaals te vinden: een gevulde Sederschotel, helemaal van chocola.

Op de Sederavond, de eerste avond van het achtdaagse Pesachfeest, staat de Sederschotel centraal. De diverse ingrediënten staan allemaal symbool voor een element uit het Pesachverhaal, over de uittocht uit Egypte. Zo staat het stukje lamsbeen symbool voor het lam dat werd geslacht bij de uittocht en verwijzen de bittere kruiden naar het moeizame bestaan tijdens de slavernij in Egypte.

De Sederschotel van Olala Chocola is uiteraard vooral erg zoet. Mouthaan introduceerde de lekkernij vorig jaar en dat viel zo in de smaak, dat hij er dit jaar weer mensen blij mee wil maken.

Bestellen (een gevulde schotel kost €29,50) kan telefonisch via 06 3612 0308 of neem even een kijkje op de website van Olala Chocola Gouda.


Bronvermelding:
Datum:        05-04-2022
Auteur:        Redactie
Beeld:          CvI
Website:      www.christenenvoorisrael.nl/


 

EN / NL/ עב