De voorzitter van Axel Springer hief de vlag van Israël op op het hoofdkantoor van het bedrijf om solidariteit te tonen na de piek van antisemitische aanvallen

In een verfrissende show van een CEO die het personeel niet toestond hen tot onderwerping te dwingen, sprak de voorzitter van de Duitse mediagigant Axel Springer de 16.000 medewerkers van het bedrijf toe nadat verschillende klaagden over het hijsen van een Israëlische vlag buiten het hoofdkantoor in Berlijn.

“Ik denk, en ik ben heel eerlijk tegen u, dat iemand die een probleem heeft met een Israëlische vlag die hier een week wordt gehesen, na antisemitische demonstraties, een nieuwe baan moet zoeken”, zei Mathias Doepfner in een videoconferentie. met werknemers over de hele wereld en gerapporteerd in The Jerusalem Post .

Axel Springer werd in 1946 opgericht in Berlijn dat in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Inmiddels is het uitgegroeid tot de grootste digitale uitgeverij van Europa. Het is eigenaar van Bild , Die Welt , Business Insider , Politico Europe en vele andere nieuwsmerken, evenals Yad2, de grootste website voor advertenties van Israël, volgens de Post .

“ Wij steunen het Joodse volk en het bestaansrecht van de staat Israël ” staat vermeld als een van de vijf essentiële waarden van Axel Springer op haar website.

De andere essentiële waarden zijn: opkomen voor vrijheid, de rechtsstaat, democratie en een verenigd Europa; s upport voor het transatlantisch bondgenootschap tussen de Verenigde Staten van Amerika en Europa; inzet voor een vrije en sociale markteconomie, en de afwijzing van  politiek en religieus extremisme en elke vorm van racisme en seksuele discriminatie.

“Na deze weken van verschrikkelijke antisemitische demonstraties, zeiden we op het hoofdkantoor van ons gebouw naast de Europese vlag en de Duitse vlag, [en] de Berlijnse vlag, laten we de Israëlische vlag een week hijsen als een gebaar van solidariteit”, zei hij. . “We accepteren dit soort agressieve antisemitische bewegingen niet.”

Sommige mensen zeiden dat ze niet wilden werken voor een bedrijf dat zoiets doet, hield Döpfner vol.

Zoals het geval was in veel westerse landen, was er een aanzienlijke toename van online en daadwerkelijke aanvallen op Joodse mensen en eigendommen in Duitsland in de nasleep van het 11-daagse conflict tussen Israël en de door Hamas gecontroleerde Gazastrook, waarbij meer dan 4.300 raketten op de Joodse staat.


Bronvermelding:
Datum:        15-06-2021
Auteur:        Redactie All Israel
Beeld:        BERND VON JUTRCZENKA / DPA / AFP Mathias Doepfner, voorzitter van de Duitse nieuwsuitgever Axel Springer, spreekt tijdens de jaarlijkse persconferentie van zijn bedrijf op het hoofdkantoor van Axel Springer in Berlijn op 7 maart 2019.
Website:      All Israel


 

EN / NL/ עב