Het Europese besluit, dat Joodse producten geïmporteerd uit Judea en Samaria niet meer het etiket ‘made in Israel’ mogen dragen, leidt tot het beroemde boemerangeffect. Op 4 december komen 650 christelijke zakenlieden in Israël bijeen om mogelijkheden voor zaken met dit land te onderzoeken.

Bijna alle deelnemers aan de conferentie ‘Israeli Innovation for Humanity’ zijn christelijke vrienden van Israël die zoeken naar zakelijke mogelijkheden en samen­werkings­verbanden met Israëlische bedrijven, inclusief die zich in de ‘gebieden’ bevinden die Europa heeft uitgeroepen tot illegaal.

Het doel van de conferentie is om mensen van over de hele wereld in contact te brengen met Israëlische bedrijven en aandacht te schenken aan de Israëlische economie, technologie, innovatie en starters, met name degenen die de kwaliteit van het leven verbeteren en praktische oplossingen bieden voor hedendaagse vraagstukken op het gebied van gezondheid, landbouw, onderwijs, vervoer en dergelijke.

De conferentie is geïnitieerd door de organisatie Arise, die als doel heeft om pro-Israëlische zakenmensen uit de hele wereld in contact te brengen met ondernemers in Israël. Advocaat Calev Myers, oprichter en president van Arise, is al jaren actief in de voorste gelederen van de strijd tegen de anti Israëlische boycot-, desinvesterings- en sanctiebeweging (BDS). Hij zei, dat soortgelijke conferenties in het verleden hebben geleid tot honderden zakelijke samenwerkingen tussen Israëli’s en zakenmensen over de hele wereld, wat heeft geleid tot tientallen miljoenen dollars aan zaken.

Myers beklemtoonde, dat de juiste Zionistische reactie op de strijd tegen BDS is om de handel van zakenlieden uit de hele wereld met Israël te vergroten. De komende conferentie zal worden bijgewoond door 650 zaken­mensen uit de hele wereld, waaronder 150 leden van de International Christian Chamber of Commerce. De meeste deelnemers zijn christelijke medestanders van Israël, die kleine, middelgrote en grote bedrijven beheren, waarvan sommige het vermogen en de omzet in de miljarden dollars beheren. Zij zien de conferentie als een zakelijke kans voor mogelijke investeringen in Israëlische bedrijven en technologieën.

 

 

————-

Bronvermelding

Auteur: Yossi Aloni

Datum: 24 november 2019

Afbeelding: Israel Today

website: www.israeltoday.nl

————–

 

 

 

EN / NL/ עב