Terwijl iedereen wacht op een vaccin tegen het corona­virus (dat degenen die al ziek zijn weinig zal helpen), zeggen Israëlische militaire onderzoekers dat ze een antistof hebben ontwikkeld, die Covid-19 in het lichaam van een bestaande patiënt zal neutraliseren.

De doorbraak werd maandag bekend gemaakt, toen de minister van Defensie Naftali Bennett het Israel Institute for Biological Research (IIBR) bezocht, een militair onderzoeks­centrum van de overheid dat gespecialiseerd is in biologie, medicinale chemie en milieuwetenschap en waarvan het werk een nauwlettend bewaakt geheim is.

Het Israëlische tegengif tegen Covid-19 valt agressief aan en doodt het virus. Nu de ontwikkelingsfase is afgerond, zal het IIBR het middel, dat nog geen naam heeft, laten registreren voor een patent en binnenkort internationale bedrijven benaderen die in staat zijn het in commerciële hoeveelheden te produceren.

Bennett zei tijdens zijn bezoek dat hij ‘trots is op de wetenschappers van het Biologisch Instituut die een enorme doorbraak hebben bereikt. De creativiteit en de Joodse geest hebben deze geweldige prestatie tot stand gebracht. Het hele Israëlische defensie-instituut blijft in de frontlinie van de strijd tegen het Coronavirus opereren’. In Israël is het aantal nieuwe infecties en het aantal patiënten met beandemingsapparaten de afgelopen week aanzienlijk gedaald, waardoor de regering veel van de aan het publiek opgelegde beperkingen heeft opgeheven. Maar veel andere landen hebben nog niet de piek van hun corona-uitbraken bereikt. Gehoopt wordt dat het Israëlische tegengif, als het snel genoeg kan worden goedgekeurd en geproduceerd, een belangrijke rol kan spelen bij het terugdringen van het aantal sterfgevallen in die landen.


Bronvermelding
Datum:       05-05-2020
Auteur:       Redactie Israel Today
Beeld:         Pixabay
Website:      https://israeltoday.nl/


 

EN / NL/ עב