Yossi Jan werd bewusteloos aangetroffen in zijn huis in Kfar Saba door ambtenaren die waren gestuurd om hem te informeren over de redding van zijn zoon Almog.

Yossi Jan, 57, stierf zaterdag, slechts enkele uren voordat zijn zoon Almog Meir Jan samen met drie andere Israëlische gijzelaars uit gevangenschap in Gaza werd gered.

Ambtenaren arriveerden rond het middaguur bij Yossi’s huis in de centraal gelegen Israëlische stad Kfar Saba om hem te informeren over de redding van zijn zoon, maar troffen hem bewusteloos aan. Paramedici van Magen David Adom die ter plaatse kwamen, stelden zijn dood vast. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

Almog, 21, Noa Argamani, 26, Andrey Kozlov, 27 en Shlomi Ziv, 40, werden zaterdagochtend gered tijdens een complexe  operatie  in het hart van een drukke woonwijk in Gaza.

Ze werden alle vier door Hamas ontvoerd van het Supernova-muziekfestival in de buurt van kibboets Re’im tijdens het bloedbad van 7 oktober.

Ze herstellen in het Sheba Medical Center in Ramat Gan, waar ze herenigd werden met hun families.

“Mijn broer stierf van verdriet en heeft zijn zoon niet terug zien komen. De nacht voordat Almog terugkeerde, stopte het hart van mijn broer. Hij heeft zijn zoon niet zien terugkeren”, vertelde Dina Jan, de tante van Almog, aan Kan News .

Rabbi Lior Engelman, de vriend van Yosef, stuurde zaterdagavond een bericht naar een WhatsApp-groep in Kfar Saba, waarin hij schreef dat “Yosef met heel zijn hart van Almog hield en dag na dag werd gekweld. Zijn hart kon het niet verdragen, en tragisch genoeg viel hij twintig uur vóór het geluk dat hem te wachten stond in slaap.

Yossi zal om 17.30 uur begraven worden op de begraafplaats Neve Yamin in Kfar Saba.

Orit Meir, de moeder van Almog, zaterdag afgebeeld tijdens een emotionele reünie in het ziekenhuis, vierde zondag haar verjaardag.

“Hij had een soort kalender, een dagboek, en wist hoeveel dagen hij daar was [in gevangenschap]. Hij wist dat ik vandaag jarig was, en hij wist een maand geleden dat hij jarig was”, vertelde ze aan Army Radio .

Almog Meir Jan met zijn moeder, Orit Meir, in het Sheba Medical Center in Ramat Gan, 8 juni 2024. Krediet: GPO.
———————

Datum: 9-06-2024
Auteur: JNS
Afbeelding: De geredde gijzelaar Almog Meir Jan wordt herenigd met zijn familie in het Sheba Medical Center in Ramat Gan, 8 juni 2024. Credit: GPO.
Bron: www.JNS.org
EN / NL/ עב