“Want u bent een volk gewijd aan Hasjem, uw God: van alle volken op aarde heeft Hasjem, uw God, u gekozen als Zijn dierbaar volk.” Deuteronomium 7: 6 (The Israel Bible ™)

De connectie van Boris Johnson met Israël is misschien het geheime wapen geweest dat hem heeft geholpen een enorme overwinning te behalen bij de Britse verkiezingen van vorige week en zijn eerste officiële daad weerspiegelt dat: een krachtige anti-boycot tegen BDS.

Eric Pickles, de speciale gezant van het Verenigd Koninkrijk voor post-Holocaustzaken, heeft zondag de nieuwe wet aangekondigd op de conferentie van het International Institute for Strategic Dialogue in Jeruzalem. Pickles zei dat de nieuwe wet openbare instanties zou verbieden samen te werken met degenen die Israël op welke manier dan ook boycotten.

“BDS is antisemitisch en moet als zodanig worden behandeld,” zei Pickles. “Antisemitisme is een aanval op de Britse manier van leven en Britse identiteit. Zonder onze joodse burgers zouden we een mindere natie zijn.

Pickles zei dat de klinkende nederlaag van de Labour-partij bij de verkiezingen aantoonde dat het Britse volk antisemitisme verwierp. Opgemerkt moet worden dat de PvdA de pro-BDS-wetgeving steunde.

De uiteindelijke resultaten toonden 43,6% van de stemmen aan de conservatieve partij onder leiding van Johnson, waardoor ze 364 zetels in het Parlement hadden, de beste show sinds de laatste overwinning van Margaret Thatcher in 1987. Jeremy Corbyn kreeg 32,25% van de stemmen , waardoor ze 203 zitplaatsen hebben, het slechtste resultaat sinds 1935.

De wet zal een campagnebelofte nakomen die staat vermeld in haar verkiezingsbeleid manifest vorige maand vrijgegeven.

“We zullen openbare instanties verbieden hun eigen directe of indirecte boycots, desinvesteringen of sanctiecampagnes tegen het buitenland op te leggen. Deze ondermijnen de cohesie van de gemeenschap ”, aldus het document.

Hoewel hij nog steeds burgemeester was, werd Johnson het middelpunt van bedreigingen voor het uitspreken tegen BDS. Tijdens een handelsreis naar Israël in 2015 heeft Johnson geplande openbare evenementen in Judea en Samaria moeten annuleren vanwege veiligheidsangst nadat hij kritiek had geuit op een boycot van Israëlische goederen. Hij beschreef voorstanders van BDS als een “stelletje corduroy-jacketed linkse academici.”

“Ik kan niets dwazers bedenken dan te zeggen dat je elke vorm van afstoting of sancties of wat dan ook wilt hebben of boycotten tegen een land dat, als alles gezegd en gedaan is, de enige democratie in de regio is, de enige plaats is dat is naar mijn mening een pluralistische, open samenleving, ‘zei hij destijds tegen verslaggevers. “Weet je, waarom Israël boycotten? En trouwens, ik denk dat er hier wat misverstanden over bestaan, maar de aanhangers van deze zogenaamde boycot zijn eigenlijk gewoon een stel, met corduroy omhulde academici van, weet je, lefty – niet dat er er is iets mis met het dragen van corduroy jassen, zeg ik haastig! – maar het zijn over het algemeen linkse academici die hier geen echte status in hebben en ik denk dat het zeer onwaarschijnlijk is dat ze invloed hebben op Groot-Brittannië. En dit is een zeer kleine minderheid in ons land die hierom vraagt, dus houd daar rekening mee. ”

Johnson heeft familiebanden met het jodendom en had een positieve ervaring tijdens het vrijwilligerswerk op een kibboets toen hij 20 jaar oud was. Johnson noemt zichzelf een ‘gepassioneerde zionist’ die ‘van het grote land houdt’ in Israël. Deze identiteit kwam uit in de publieke arena toen hij 11 jaar geleden burgemeester van Londen werd. Johnson hekelde de BDS-beweging en merkte op dat Israël de enige ‘pluralistische, open samenleving’ in de hele regio van het Midden-Oosten is. Hij heeft openlijk de VN-Mensenrechtenraad bekritiseerd vanwege hun obsessie met de zogenaamde mensenrechtenschendingen van Israël.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   16-12-2019
Auteur:   A
Beeld:    Crown Heights info
Website: https://israel365news.com/

– – – – –

 

EN / NL/ עב