Als Bijbels archeoloog heb ik vele jaren gezocht naar de waarheid achter de Bijbel en God. Maar ik vond mijn antwoorden niet in het verleden, maar in het heden. Meer dan twintig jaar heb ik de Bijbel rationeel bestudeerd en de oorsprong van de Bijbelse verhalen onderzocht door middel van exegese, theologie en archeologie van Israël. In de jaren 90 was ik Area supervisor van Area J in Megiddo (Armageddon) en deed ik het tempelgebied opgraven en bevond ik me midden in de heetste debatten over archeologie en geloof. Ik assisteerde professor Israel Finkelstein van de Universiteit van Tel Aviv, de meest controversiële archeoloog in Israël, die bijbels scepticisme en minimalisme promoot. Samen hebben we de Bijbel steen voor steen opgegraven en veel verkeerde conclusies getrokken die het geloof van mensen ondermijnden. Destijds geloofde ik niet in het bovennatuurlijke of in God,

In 2012 woonde ik in Nederland met mijn Israëlische man en dochter. Bij een lezing ontmoetten we een beroemde Kabbalist en nodigden haar uit om bij ons thuis te komen logeren. Ze zou voor één nacht komen, maar bleef uiteindelijk drie maanden. Ze gaf les over geheime technologieën, Kabbalah, de boom des levens en energieën, maar we wisten niet dat ze ook hekserij deed in ons huis. Na drie maanden kregen we haar fysiek uit ons huis, maar toen werden we aangevallen door een onzichtbare kracht die we niet konden verklaren. We werden aangevallen door duistere occulte krachten en werden snel wakker met de realiteit van de onzichtbare wereld. Ik moest toegeven dat het geestenrijk heel echt was, en er was duisternis en licht en ze waren in oorlog. Wanhopig zochten we hulp bij lokale rabbi’s en probeerden we alle mogelijke new age-technieken. Niets werkte. Tot iemand ons vertelde ze uit te werpen in de naam van Yeshua. Als wetenschappers lachten we, maar waren bereid om alles te proberen. 

In wanhoop riep ik naar Yeshua en de demonen begonnen te vluchten. Toen openbaarde Yeshua Zichzelf in dromen, en redde mij en mijn familie uit de duisternis naar het licht. Verbijsterd vroeg ik me af waarom demonen naar Yeshua luisteren en waarom Hij gezag had in het geestenrijk. Toen ontdekte ik dat Hij echt de dood versloeg, de wetten van de wetenschap overtrad en de prijs betaalde voor mijn vrijheid. Ik ontdekte dat Hij vandaag leefde en het hoofd van het koninkrijk van licht was en mensen uit de duisternis aan het redden was, en in ons geval waren het aanvallen van Kabbalah. 

Toen begonnen de wonderen te gebeuren. We begonnen veel dromen te krijgen over Yeshua en de Heilige Geest zorgde ervoor dat de Bijbel tot leven kwam. Het boek, dat ik bij Megiddo had ondermijnd, begon terug te praten en zei: “Volg mij”, de weg wijzend naar verlossing. Ik ontdekte dat de Bijbel niet zomaar een geschiedenisboek was, maar het letterlijke Woord van God en dat elk woord voor ons vandaag de dag bedoeld is. De ontmoeting met Yeshua veranderde mijn wereldbeeld volledig en beïnvloedde ook mijn archeologische interpretaties. Ik geloof nu dat de Bijbel over zowel de fysieke als de spirituele wereld gaat en dat het 100% waarheid is. God zette deze archeoloog in het nauw en Zijn macht sneed door al het theologische minimalisme heen en vernietigde het bijbelse scepticisme van de mens. Nu wil ik alleen maar Jesjoea verheerlijken en Hem prijzen voor de vrijheid die Hij mij en iedereen ter beschikking heeft gesteld. 

“Dan zult u de waarheid kennen en de waarheid zal u vrijmaken” – Johannes 8:32

In 2020, midden in de pandemie, leidde de Heer ons naar Israël, waar we nu wonen aan de Zee van Galilea en lid zijn van Kehilat Poriya. God gaf me de genade om een ​​boek te schrijven over ons buitengewone verhaal, om het geloof van mensen aan te moedigen, Kabbalah bloot te leggen, mensen de weg naar vrijheid te tonen en Yeshua de glorie te geven. Het werd op Purim 2021 gepubliceerd in het Engels en Nederlands. “Awestruck by Glory” vertelt het waargebeurde verhaal over een archeoloog die een bovennatuurlijke ervaring met Yeshua had en op wonderbaarlijke wijze werd gered van Kabbalah. In het boek vertel ik openlijk mijn verhaal en bespreek ik ook de relatie tussen wetenschap, geloof en het bovennatuurlijke. 

Het komende jaar hoop ik dit getuigenis te delen met gelovigen in heel Israël om hen aan te moedigen in deze eindtijd, om Yeshua te verheerlijken, te onderwijzen over de gevaren van Kabbalah en new age, en sleutels te geven om te overwinnen. De getuigenistour heet: “From Kabbalah to Yeshua” en omvat veel actuele problemen waarmee Israëli’s tegenwoordig worden geconfronteerd, zoals: Kabbalah, bijbelse archeologie, de kracht van het bloed in het geestenrijk, geloof versus wetenschap, geestelijke oorlogvoering, dromen, en verlossing.


Bronvermelding:
Datum:        09-12-2021
Auteur:       Jennifer Guetta
Beeld:        Jennifer Guetta en de archeologische vindplaats Megiddo
Website:      https://news.kehila.org/


 

EN / NL/ עב