We houden het makkelijk deze keer: biefstuk salade met pesto dressing, een van de geweldige recepten van Kosher.com.

 

Ingrediënten voor biefstuk:

680 g rok steak
15 ml kokosmelk
sap van 1 sinaasappel
1 el gedroogde gember
gemengde slamelange
cherrytomaten, gehalveerd
komkommer, in plakjes gesneden

Ingrediënten voor dressing:

3 teentjes knoflook, geperst
ongeveer 2 gram geschaafde amandelen
1 bosje verse peterselie
2 tl gedroogde Basilicum
2 flinke tl mayonaise
2 of 3 tl suiker
3 tl appelazijn
240 ml olijfolie
30 ml water

Bereidingswijze

Maak de Pesto Dressing

Meng in een keukenmachine de knoflook, amandelen, peterselie en basilicum tot er een fijne pasta ontstaat.

Voeg de appelazijn, mayonaise en suiker toe. Schakel de keukenmachine in en besprenkel langzaam met olijfolie.

Voeg het water toe om de dressing naar wens te verdunnen. Voeg meer water toe indien gewenst.

Giet de pesto dressing in een container en laat afkoelen in de koelkast tot het klaar is om te serveren.

Bereid de biefstuk

*Biefstuk kan (extreem) zout zijn als het kosher is (kosher vlees wordt altijd in een zoutbad gelegd). Spoel het vlees eerst heel goed onder stromend water af en dep ze droog met keukenrol voordat je het gaat verwerken.

Snijd het vlees in blokjes van 3 cm en doe ze in een kom. Meng de gember en de sinaasappelsap met de kokosmelk en giet het bij het vlees. Meng het goed met elkaar .

Laat de biefstuk 40 minuten rusten in dit kokosbadje.

Als de marinade goed is ingetrokken neem je het vlees uit de kom. Hevel het over op een werkblad. Dep de biefstuk droog en grill een tot twee minuten per kant op een hete grill pan. Bestrooi het vlees met peper en zout* naar smaak.

Serveren

Serveer de gegrilde biefstuk op een bedje van sla, tomaten en komkommers en besprenkel de pesto-dressing erover.

Eet smakelijk!
Bète avon!

Bron: Joods.nl


 

EN / NL/ עב