Binnen de Islamitische Republiek is het COVID-19-virus uit de hand aan het lopen maar Iran probeert de aanstormende ramp te verbergen.

Als gevolg van het COVID-19-virus wordt Iran snel een verwoest land, maar verbergt het islamitische regime de ongekende ramp terwijl het niet genoeg doet om de crisis te beheersen.

De officiële lezing van het regime zegt, dat 3.500 mensen besmet zijn met het COVID-19 virus en dat het officiële dodental nu 107 is.

“Deze ziekte is nu een veel voorkomende ziekte. Het heeft bijna al onze provincies bereikt en is in zekere zin een wereldwijde ziekte,” gaf de president van Iran, Hassan Rouhani, toe tijdens een kabinetsvergadering in Teheran toen hij de officiële gegevens over de Corona-uitbraak bevestigde.

Als we echter kijken naar informatie die afkomstig is van niet-overheidsbronnen binnen en buiten Iran, realiseren we ons dat de woorden van Rouhani een understatement zijn.

Ten eerste onthulden Iraanse wetgevers zoals Abdul Karim Hosseinzadeh dat in de heilige sjiitische stad Qom en in Rasht, een andere Iraanse stad, de situatie zo slecht is dat de straten vol liggen met dode lichamen.

“Lijken in Qom stapelen zich op,” schreef Hosseinzadeh op zijn Twitter-account.

Het Iraans parlementslid waarschuwde dat als het regime geen gepaste maatregelen neemt zoals bijvoorbeeld steden in quarantaine plaatsen, Iran het hoogste dodental ter wereld zal hebben.

Lees meer…

___________________________
Bronvermelding
Auteur: Yochanan Visser
Datum: 5 maart 2020
Website: https://www.israelnationalnews.com
Afbeelding: iStock
___________________________

EN / NL/ עב