De Amerikaanse ambassadeur in Israël, Tom Nides, hekelde dinsdag een rapport van Amnesty International waarin Israël wordt beschuldigd van apartheid.

‘Kom op, dit is absurd. Dat is geen taal die we hebben gebruikt en niet zullen gebruiken”, tweette hij.

  • Het ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde ook krachtig het rapport van Amnesty International:

“De staat Israël verwerpt absoluut alle valse beschuldigingen die voorkomen in het rapport dat Amnesty morgen naar verwachting zal publiceren. Het rapport consolideert en hergebruikt leugens, inconsistenties en ongegronde beweringen die afkomstig zijn van bekende anti-Israëlische haatorganisaties, allemaal met het doel om beschadigde goederen door te verkopen in een nieuwe verpakking. Door steeds dezelfde leugens van haatorganisaties te herhalen, worden de leugens niet werkelijkheid, maar maakt Amnesty eerder onwettig. Bij het publiceren van dit valse rapport gebruikt Amnesty UK dubbele standaarden en demonisering om de legitimiteit van Israël te delegitimeren. Dit zijn de exacte componenten waaruit modern antisemitisme is gemaakt.

“Het rapport ontkent het bestaansrecht van de staat Israël als de natiestaat van het Joodse volk. Zijn extremistische taal en verdraaiing van de historische context waren bedoeld om Israël te demoniseren en olie op het vuur van antisemitisme te gooien.

“Een paar dagen na de Internationale Holocaustherdenkingsdag leren we opnieuw dat antisemitisme niet alleen een onderdeel van de geschiedenis is, maar helaas ook een onderdeel is van de realiteit van vandaag. Afgelopen weekend werden er in Londen joden aangevallen, simpelweg omdat ze joods waren. Amnesty’s Het rapport dient effectief als een groen licht voor de daders en anderen om niet alleen Israël, maar Joden over de hele wereld schade te berokkenen.

“De staat Israël is een sterke en levendige democratie die al haar burgers gelijke rechten geeft, ongeacht religie of ras. De staat Israël werd opgericht als het nationale huis van het Joodse volk met brede internationale steun, in het licht van de lessen van de Holocaust. Amnesty bekritiseert het bestaan ​​zelf van de staat Israël als de natiestaat van het Joodse volk, en ontkent in feite haar bestaansrecht.”

  • De terreurgroep PFLP toonde zich erg opgetogen over rapport van AI. Met zo’n vrienden heb je geen vijanden meer nodig:

“Israël is een democratie die zich inzet voor internationaal recht en gevoelig is voor mensenrechten, en daarom waardeert het moedige werk van organisaties die oprecht streven naar het bevorderen van mensenrechten. Het rapport van Amnesty UK over Israël dat vandaag is vrijgegeven, is een heel ander verhaal.

“Dit rapport, dat Israël als apartheidsstaat omlijst, behoort niet tot de categorie van kritiek die bedoeld is om de mensenrechten te bevorderen, maar eerder tot de categorie van ideologische delegitimering van het bestaansrecht van Israël zelf als de natiestaat van de Joodse mensen.

“Beweren dat Israël een apartheidssysteem heeft opgebouwd en beheerd sinds het begin in 1948, betekent in wezen dat het op een immorele basis is opgericht en daarom geen bestaansrecht heeft. Het rapport zelf is flagrant ideologisch gemotiveerd, bevooroordeeld en vol leugens en onnauwkeurigheden. Het vervormt volledig de ware betekenis van de term apartheid om aan zijn politieke doeleinden te voldoen, en het vervormt ook volledig de ware aard van Israël.

“Israël is een onvolmaakte democratie (laat me een perfecte democratie zien) en staat open voor kritiek. Het is de enige democratie in het Midden-Oosten waar alle burgers gelijk zijn voor de wet, inclusief minderheden. het bestaan ​​als de natiestaat van het Joodse volk is onaanvaardbaar, in tegenspraak met het idee van het bevorderen van mensenrechten en moet volkomen worden afgewezen. Alle Israëlische burgers verdienen mensenrechten.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Elad Benari “US Ambassador to Israel: Amnesty International report is absurd” van 2 februari 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel van Tovah Lazaroff “Amnesty: We reject Israel’s bare faced lie that we are antisemitic” van 2 februari 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikel van Sharon Wrobel “Amnesty Report Charging Israel With Apartheid Is ‘Divorced From Reality,’ Says Lapid” van 31 januari 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel “Late to the Propaganda Party – Amnesty’s Derivative Echo of the NGO Apartheid Attack Against Israel” van 31 januari 2022 en een artikel “Apartheid Resource Page” van 30 januari 2022 op de site van NGO Monitor
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Bronvermelding:
Datum:        02-02-2022
Beeld:         De Amerikaanse ambassadeur in Israël Tom Nides (links) steekt de zevende kaars van Chanoeka aan met Rabbi Shmuel Rabinovitch aan de Kotel (Klaagmuur) in Jeruzalem op 4 december 2021 [beeldbron: Matty Stern/VS Ambassade Jeruzalem]
Website:      brabosh.com


 

 

EN / NL/ עב