“Op die dag zal Hij zijn voeten op de Olijfberg zetten, bij Yerushalayim in het oosten; en de Olijfberg zal zich splitsen van oost naar west, en het ene deel van de berg zal verschuiven naar het noorden en het andere naar het zuiden, een enorme kloof.” Zacharia 14:4 (De Israël Bijbel™)  

Bron: Breaking Israel News – Adam Eliyahu Berkowitz

Een aardbeving in Eilat, enkele dagen voor de Pesachvakantie, bracht de omstandigheden die volgens sommigen voorafgingen aan de splitsing van de zee, waardoor de Israëlieten de Egyptenaren tijdens de Exodus konden ontvluchten, opnieuw tot leven.Terwijl de aardbevingen plaatsen in de hele wereld doen schudden, kijkt BIN naar de betekenis van de einde-dagsgolf van aardbevingen die de Bijbelse Profeten voorspellen dat de wereld zullen doen schudden ten opzichte van de aardbeving vóór de komst van de Messias, die Jeruzalem opnieuw zal vormen.

RODE ZEE SCHUDT 
Een aardbeving met een sterkte van 4,3 heeft Eilat in het zuiden van Israël op zondagochtend op zijn grondvesten doen schudden. Een iets sterkere 4,6-beving werd door Petra News Agency over de grens in Akaba, Jordanië, rond dezelfde tijd gemeld. Het epicentrum van de beving zou ongeveer 40 mijl ten zuiden van de stad in de Rode Zee liggen.

Hoewel de exacte locatie van de wonderbaarlijke scheiding van de zee na de Exodus uit Egypte onbekend is, plaatsen sommige Bijbelgeleerden het aan de zuidoostelijke rand van het Sinaïschiereiland in de buurt van wat vandaag de dag bekend staat als de Straat van Tiran, ongeveer 140 mijl ten zuiden van Eilat.

 

Kaart van de route waar de Joden de Rode Zee zijn overgestoken (met dank aan: Youtube)

Simcha Jacobovici, een Emmy-winnende onderzoeksjournalist, heeft een aantal unieke theorieën over de Exodus.Jacobovici beweert dat de Exodus plaatsvond ten tijde van de vulkaanuitbarsting op het eiland Santorini, dat wordt beschouwd als een van de sterkste vulkaanuitbarstingen aller tijden. Op basis van geologen beweert hij dat “extreme seismische activiteit” veel van de fenomenen die de Exodus uit Egypte vergezelden, waaronder de scheiding van de zee, heeft veroorzaakt.  Hij baseert zijn theorie op soortgelijke fenomenen die zich voordeden tijdens een natuurramp bij het Nyos-meer in Kameroen in 1986, die ook werd veroorzaakt door onregelmatige seismische activiteit.

Aardbevingen zijn de wereld rondgetrokken en vrijdag heeft er één het noorden van Israël getroffen. Met dit alles is het belangrijk om de significante verschillen tussen de einde-dagsgolf van aardbevingen die de wereld zullen doen schudden versus de aardbeving die Jeruzalem zal voorbereiden op de Messias, opnieuw te onderzoeken.

De afgelopen week zijn er verschillende bevingen geweest in de regio. De lokale media meldden vrijdag dat een aardbeving met een kracht van 4,7 magnitude voor de kust van de Middellandse Zee bij de grens tussen Syrië en Libanon heeft plaatsgevonden. Mensen in zowel Beiroet als Tripoli meldden dat ze de beving die enkele seconden duurde om ongeveer 21.15 uur, voelden. Het Syrische nieuws meldde ook dat de beving werd gevoeld in Latakia, waar de Russische militaire vliegbasis zich bevindt.

GOLF VAN AARDBEVINGEN OVER DE HELE WERELD  
De recente seismische activiteit is niet beperkt gebleven tot het Midden-Oosten. Op hetzelfde moment dat de noordelijke Middellandse Zee op vrijdag beefde, trof een aardbeving van 4,9 mijl ten zuiden van Palm Springs, Californië, en werd gevolgd door acht naschokken die varieerden in grootte van 2,6 tot 3,7.

Aangezien het coronavirus zich eind vorig jaar begon te verspreiden, is er een golf van aardbevingen over de hele wereld, die grotendeels over het hoofd wordt gezien omdat de angst voor besmetting mensen ertoe brengt het schudden onder hun voeten te negeren.

Afgelopen dinsdag werd Idaho getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,5 magnitude. Ongeveer 30 minuten na de hoofdbeving werd in het zuidoosten een naschok gemeld met een kracht van 4,8. Er waren meer dan een half dozijn naschokken in de uren na de hoofdbeving.

De 6,5-beving was de grootste beving die het gebied heeft getroffen sinds een aardbeving van 6,9 in 1983. Opgemerkt moet worden dat er na die beving in het volgende jaar nog eens vijf van meer dan 5,0 magnitude in de regio waren.

De autoriteiten waren vastbesloten dat er geen verband was tussen het gebied bij Boise en enige seismische activiteit bij de Yellowstone caldera op meer dan 300 mijl afstand, hoewel er in de laatste drie dagen acht aardbevingen zijn geweest in Yellowstone, variërend in intensiteit van 1,5-2,9 magnitude.

Twee weken geleden werd een eilandgebied tussen Rusland en Japan getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,5. Dezelfde week werd de Kroatische hoofdstad Zagreb getroffen door een 5,3-beving, de krachtigste aardbeving die de regio in meer dan 120 jaar had gevoeld. Turkije, Iran, Manilla, Japan en Mexico zijn allemaal getroffen door grote aardbevingen in de laatste drie maanden sinds de pandemie de wereld rondgaat.

EINDE VAN DE DAGEN AARDBEVINGEN OVER DE HELE WERELD 
Aardbevingen en vulkanen worden expliciet genoemd door de profeten omdat ze een rol spelen in het einde van de dagen, het voorbereiden van de wereld door het wegbranden van onzuiverheden als een smeltkroes wordt gebruikt in de metallurgie om metaal te zuiveren.

Maar Hasjem God is de ware God, Hij is de levende God, en de eeuwige Koning; door Zijn toorn trilt de aarde en de naties zijn niet in staat om Zijn verontwaardiging te verdragen. Jeremia 10:10  

Dit veelzijdige natuurrampscenario voor die regio van het land is in overeenstemming met de beschrijving van de periode voorafgaand aan de Messias door de profeten, die zal dienen als een proces om de bewoners van de aarde te zuiveren voor de Messiaanse periode die zal volgen.

“En Ik zal het derde deel door het vuur brengen en zal ze verfijnen zoals zilver is verfijnd en zal ze beproeven zoals goud is beproefd; zij zullen Mijn naam aanroepen en Ik zal hen antwoorden; Ik zal zeggen: ‘Het is Mijn volk’ en zij zullen zeggen: ‘Hasjem is Mijn God. Zachariah 13:9  

PRÉ_MESSIASIAANSE BEVINGEN IN ISRAËL 
Maar catastrofale einde-dag-aardbevingen worden door de Bijbelse profeten in twee verschillende contexten beschreven: binnen Israël en buiten Israël. Terwijl de meeste van deze aardbevingen seismisch actieve regio’s schudden, moet worden opgemerkt dat Israël, zittend op de Syrisch-Afrikaanse rift, het afgelopen jaar ook verschillende bevingen heeft meegemaakt. Deze bevingen zijn veel zachter geweest. Het heilige land heeft sinds het begin van het jaar meer dan 30 bevingen meegemaakt, maar slechts één, een milde 3,8 beving voor de kust van Haifa vorige maand, werd door de Israëli’s gevoeld.

Dit is veelzeggend omdat de pre-Messiaanse oorlog van Gog en Magog volgens de voorspellingen gepaard zal gaan met aardverschuivingen.

Op die dag, wanneer Gog voet zet op de grond van Yisrael-zegt Hasjem-Mijn razende woede zal oplaaien. Want Ik heb verordonneerd in Mijn verontwaardiging en in Mijn vlammende toorn: Op die dag zal een vreselijke aardbeving het land van Yisrael treffen. De vissen van de zee, de vogels van de hemel, de beesten van het veld, alle kruipende dingen die zich op de grond bewegen, en ieder mens op aarde zal voor Mijn aangezicht beven. De bergen zullen omver worden geworpen, de kliffen zullen omvallen en elke muur zal afbrokkelen op de grond. Ezechiël 38:18-20

Er wordt voorspeld dat deze pre-Messiaanse bevingen topografische veranderingen in Israël teweeg zullen brengen. Hoewel Jeruzalem meer dan 3.600 voet hoger ligt dan de Dode Zee, ligt de hoofdstad , die op de top van bergen ligt, eigenlijk vrij dicht bij de zee, waardoor het waarschijnlijk is dat een grote aardbeving in de geologisch actieve Jordaanscheur de bron zou zijn van de aardbeving die wordt voorspeld om de topografie van Jeruzalem aan het eind van de dag drastisch te veranderen.

Op die dag zal Hij zijn voeten op de Olijfberg zetten, bij Yerushalayim in het oosten; en de Olijfberg zal zich splitsen van oost naar west, en het ene deel van de berg zal verschuiven naar het noorden en het andere naar het zuiden, een enorme kloof. Zacharia 14:4

Hoewel het onmogelijk is om seismische activiteit absoluut te voorspellen, waarschuwen seismologen dat het Midden-Oosten een grote schok te wachten staat. Seismologen schatten dat volgens de statistieken en de geologische geschiedenis de regio elke 80-100 jaar een grote beving zou moeten ondergaan. De laatste grote beving vond plaats in 1927 en registreerde 6,2 op de schaal van Richter, waarbij 500 mensen omkwamen. We kunnen nu dus weer een grote aardbeving verwachten.

EN / NL/ עב