Dit gerecht neemt wat tijd in beslag maar is eenvoudig te maken. Je zult er zeker hoge ogen mee gooien; het ziet er aantrekkelijk aan, zit vol smaak en heeft een variatie aan smaken en texturen. Serveer het met rijst pilav en een salade.
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 6 kipfilets
- paprika
- 2-3 eieren, losgeklopt
- zout en peper naar smaak
- 1 kopje broodkruimels
- olie om te frituren
Olijven en noten vullen
- 2 kopjes ontpitte olijven, goed afgespoeld
- 1 teentje knoflook
- 1/2 kopje verse, gehakte peterselie
- 50 gram walnoten of pecannoten, ongeroosterd
- 1/4 kopje olijfolie
- 1 eetlepel verse gehakte rozemarijn
Bereidingswijze vulling
Combineer olijven, knoflook, peterselie, noten en olijfolie in een blender. Meng het tot het gelijkmatig maar enigszins grof is.
Voeg rozemarijn toe en vermeng het met de vulling.
Bereidingswijze kip
Doe een kipfilet in een plastic zak en sla het tot het plat en dun is. Bestrooi met een beetje paprika.
Beleg de kip met een dunne laag vulling en rol het in de breedte op. Wikkel de rollade stevig in plasticfolie om een gelijkmatige rol te krijgen en plaats het in een rechthoekige schaal. Herhaal dit voor alle kipfilets.
Als alle kiprollades in de schaal zijn, bedek het en zet het een uur in de vriezer.
Zet twee borden klaar: een voor losgeklopte eieren, zout en peper en een voor de broodkruimels. Haal de kiprollades uit de vriezer en verwijder de plastic verpakking. Haal elke rol door het eimengsel, gevolgd door de broodkruimels.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. De olie moet de kiprolletjes gedeeltelijk bedekken. Bak de kiprolletjes aan alle kanten goudbruin. Haal ze daarna uit de pan. Omdat het vlees dus is, zal het snel gaar zijn.
Snijd elke rol in twee stukken op de diagonaal en dien het heet op gegarneerd met een takje rozemarijn.
Eet smakelijk!
Bète avon!
Bron: Kosher.com