Een nieuw koosjer recept, deze keer is dat Indiase Kip Curry Met Broccoli wat wij vonden op kosher.com en dat je in een halfuurtje op tafel hebt staan.
Ingrediënten
– 3 kipfilets zonder vel, in blokjes gesneden
– 1 eetlepel kerriepoeder
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel gerookte paprika
– 3 eetlepels (Tuscanini) olijfolie, verdeeld
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– stukje van 1,5 cm verse gember
– 1/2 kopje (Knorr) Shakshuka-saus
– 1/4 kop (Gefen) Kokosmelk
– 1/2 kopje broccoli
– verse koriander, voor garnering
– naanbrood of rijst, voor erbij (vaak te koop in Aziatische winkel)
Bereidingswijze
– Gooi de kipblokjes in de kruiden. Verhit een koekenpan met anderhalve eetlepel olie op middelhoog vuur en bak de stukjes kip aan alle kanten bruin.
– Breng de kip over in een kom. Verhit de resterende olie en kook de uien, knoflook en gember gedurende twee tot drie minuten tot ze bruin beginnen te worden.
– Doe de kip terug in de pan, samen met de shakshuka-saus, kokosmelk en broccoli.
– Kook alles samen zeven tot tien minuten op laag vuur tot het gecombineerd en romig is.
– Garneer met koriander en serveer met rijst of met naanbrood. (Als je geen (koosjer) naanbrood kunt vinden in je plaatselijke winkel, dan werkt rijst ook)
Bete avon / Eet smakelijk!