– Voorkeur: Parve
– Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
– Gelegenheid: sjabbat
– Eetpatroon: Vegetarisch , pescatarian , zoutloos
– Bron: De Heimishe-keuken (Nitra-kookboek)
– Categorie: Desserts , Bakken
Kruimelmengsel
8 kopjes Mishpacha-meel
4 theelepels Haddar Bakpoeder
3 kopjes suiker
4 eieren
2 kopjes olie
Vulling
4 pond bevroren aardbeien
4 pond bevroren rabarber, ontdooid, geperst en gehakt and
4 eetlepels bruine suiker
3 kopjes suiker
4 eetlepels Gefen Vanillesuiker
3/4 kop Gefen-maïszetmeel
Bereid het kruimelmengsel
-
Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit. Vet twee grote braadpannen in.
-
Combineer alle ingrediënten voor het kruimelmengsel. Zet de helft opzij.
-
Druk van het resterende mengsel de helft in de bodem van elke pan.
Bereid de vulling voor
-
Combineer ingrediënten voor het vullen. Verdeel over kruimellagen.
-
Bak gedurende 30 minuten. Haal uit de oven, verdeel de resterende kruimels over de vulling in beide pannen en zet dan nog 30 minuten terug in de oven.
- Koel en snijd in vierkanten.
Bron: Kosher.com
Fotografie en styling door Periphotography.com