Kippenvingers die je in de oven in dertig minuten lekker knapperig maakt en waar je je vingers bij aflikt.
Ingrediënten
– 140 – 175 gram kippenborst, in reepjes gesneden (meer kan ook)
– 2 eetlepels water
– 1 eetlepel mosterd
– zout, naar smaak
– peper, naar smaak
– snufje paprika
– snufje cayennepeper
– snufje knoflookpoeder
– snufje uienpoeder
– 1 pakje Melba-toast, geplet
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
– Meng in een kleine kom water, mosterd, zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en uienpoeder.
– Maal de Melba-toast in een keukenmachine tot het een poeder wordt. Voeg toe aan een tweede kleine kom.
– Bestrijk de kipreepjes aan beide kanten, eerst in het kruidenmengsel en daarna in het Melba toastpoeder. Leg ze op de voorbereide bakplaat.
– Bak ongeveer 20 minuten, keer halverwege de bereidingstijd om. Voor extra knapperigheid, gril de laatste twee tot drie minuten
– Serveer onmiddellijk.
Bete’avon!