Er zijn in Israel 14 nieuwe met het coronavirus besmette personen bijgekomen, het totaal aantal besmettingen staat nu op 39. ElAl heeft de maandagochtend vlucht naar Amsterdam gecanceld , en later op maandag worden nieuwe maatregelen aangekondigd.

Zeven van de nieuwe besmette patiënten kwamen uit Europa terug, zes raakten besmet door contact met iemand die besmet is, en van een persoon is nog niet bekend hoe hij besmet raakte.

Premier Netanyahu heeft aangegeven dat iedere inwoner die uit het buitenland in Israel arriveert eerst 14 dagen verplicht in quarantaine te laten gaan. Het is niet duidelijk of dat inhoudt dat ieder ander die in Israel arriveert dan wordt teruggestuurd. Later op maand wordt daar meer over bekend.

Zoals gebruikelijk zijn alle details van de besmette personen naar buiten gebracht, een van hen had bijvoorbeeld na aankomst op Ben Gurion Airport de trein naar Akko genomen.

Inmiddels heeft het ministerie van Volksgezondheid samen met de Israeliesche politie een eenheid opgericht die gaat controleren of mensen die in huis quarantaine zitten, zich daar ook aanhouden.

De afgelopen dagen zijn er negen gevallen geweest waar mensen zich niet aan de regels voor huis quarantaine hebben gehouden en daardoor het risico hebben genomen dat anderen besmet raakten.

Daarnaast is aangekondigd dat iedere Israeli die in de afgelopen 14 dagen in Bethlehem of omgeving is geweest, verplicht 14 dagen in huis quarantaine moet gaan.

Bethlehem is door de Palestijnse politie in samenwerking met de IDF inmiddels van de buitenwereld afgesloten.


Bronvermelding
Datum:       09-03-2020
Auteur:       Joop Soesan
Beeld:         Pixabay
Website:     https://www.joods.nl/


 

EN / NL/ עב