Iedereen heeft weleens trek in een pita met lekkere shoarma erin, en wat is er nu makkelijker dan het gewoon zelf thuis te maken op het moment dat je er trek in hebt. Het kost niet veel tijd, in een half uurtje is het klaar.

Ingrediënten
– 500 gram gemalen kalkoenvlees of kipvlees
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt of 2-3 blokjes (Gefen) bevroren knoflook
– zout, naar smaak
– peper, naar smaak
– 2 theelepels (Gefen) Komijn
– 2 theelepels kurkuma (wordt ook wel turmeric, curcuma, koenir of koenjit genoemd)
– olie om te frituren

Bereidingswijze
Zet de pan op middelhoog vuur en besprenkel met een beetje olie.
Bak de ui tot hij bruin begint te worden.
Voeg de knoflook toe en roer er even mee. Voeg dan het vlees toe.
Blijf het omscheppen tot het volledig gaar is.
Haal van het vuur en voeg de kruiden toe.

Je kan het in een pitabroodje doen of met frietjes erbij eten

Tip: Door gemalen kip of kalkoen te gebruiken is er geen snijden of schoonmaken met rauw vlees. Gewoon in de pot gooien, en dat is alles. Je kunt de gemalen kip ook in grotere of kleinere stukken breken terwijl je het roert, wat je maar wilt. Wil je het rauwe vlees niet met je handen aanraken, gebruik dan latex handschoenen.


Bron: Kosher.com


 

EN / NL/ עב