“Wie is er werkelijk verantwoordelijk voor terrorisme en dood in het Midden-Oosten?”

Deze vraag wordt door sheik Wasim Yosef, een senior geestelijke uit de Emiraten, behandeld in deze onderstaande video die 16 oktober op Facebook werd gepubliceerd door de Hallelu Foundation. Sheik Yosef doet op verbazingwekkende wijze de hele waarheid uit de doeken voor de Arabische en moslimwereld en vertelt hun in feite: “Israël is niet de schuldige van al onze problemen – dat zijn wij zelf!”

“Ik groet u.
Ik wil graag een aantal dingen tegen degene zeggen die de vredesverdragen met Israël afwijzen. Of hij zich nu keert tegen de ene partij – Bahrein en de VAE, of zich keert tegen de andere partij – Israël. Ik wil een aantal dingen zeggen, in het bijzonder tegen onze Arabische broeders die zich tegen Israël keren. Niet om iemand te verdedigen, maar om je eraan te helpen herinneren wie je bent.

Israël scheurde Irak niet aan stukken; het was ook niet Israël die Irak in brand stak. Israël heeft niets gedaan om verdeeldheid tussen de soenieten en shiieten in Irak te zaaien, zodat de één vocht voor Hussein [ben Ali] en de ander voor [de kaliefen] Abu Bakr en en Umar.

Israël gooide geen explosieve vaten in Syrië op de Syrische bevolking. Het heeft het land niet uiteen gescheurd [en verdeeld] zodat de één vocht voor de Allawieten, de ander voor de Soenieten en de volgende voor de Shiieten. Israël heeft geen graven voor de rechtvaardigen gegraven of hun botten onteerd.

Israël heeft de Egyptische bevolking niet aangezet tot haat in Egypte; het heeft geen Egyptenaren opgeroepen om andere Egyptenaren te vermoorden.

Israël heeft Libië niet opgeblazen of het verdeeld. Israël heeft Hezbollah niet omarmd met de armen van een staat. En het is ook niet Israël die verdeeldheid bracht in Libanon tussen de verschillende religieuze gemeenschappen die het land uiteen hebben gereten.

Israël heeft de Moslim Broederschap, die wapens met zich meebrachten, geen verblijf gegeven; die tegen hun bevolking en inwoners vochten, en ongelukkige revolutie teweeg brachten zodat hun eigen land in brand stond.

Vrienden, laten we gewoon de waarheid vertellen: Israël heeft geen moskeeën opgeblazen, de Soenieten en shiieten niet tegen elkaar opgezet of de kerken van onze Coptische broeders in Egypte opgeblazen. Israël heeft ISIS niet gecreëerd; Israël is niet degene die ISIS en consorten heeft opgericht. Wij hebben ze gecreëerd!

Wij, de Arabieren die elkaar beschuldigen van ketterij! Wij hebben de soenieten en shiieten gecreëerd! Wij zijn zelf degenen die elkaar bevechten om wat met de volgers van Mohammed 1.400 jaar geleden is gebeurd. Nog steeds vechten wij tegen elkaar, terwijl zij allang in de hemel zijn.

Wij zijn degenen die moskeeën hebben opgeblazen.
Wij zijn degenen die kerken in brand hebben gestoken.
Wij beschuldigen elkaar van ketterij.
De Moslim Broederschap beschuldigd iedereen die tegen hun zijn van ketterij, en laten hun [tegenstanders] ervoor bloeden.
Wij zijn degenen die terroristen hebben gecreëerd.
Het is voldoende om de Moslim Broederschap slechts te noemen en voor hun te waarschuwen, en direct springen duizenden dwazen en duizenden honden op om hun te verdedigen.

Ja, en aan de ene kant zeggen we: ‘Israël, onze grootste vijand! Israël speelt Moslims tegen elkaar uit! Israël doodt Moslims! Israël, Israël…’
Genoeg van deze praat. Laten we eens transparant met elkaar praten.
Laten we eerlijk zijn tegen elkaar en op de feiten vertrouwen.

Als je in Israël een vijand ziet, kijk dan eerst eens goed naar jezelf. De vijand bevindt zich ten eerste en voor alles onder ons. Wij richten de wapens tegen onszelf. Wie heeft [ de Egyptische president] Hosni Mubarak afgezet? Wie heeft [de Libische leider ] Gadaffi vermoord, moge a-llah hem genadig zijn. Wie heeft [de Iraakse president] Saddam Hoessein verraden? Wie? Wij! Wij!

Wij beschouwen onszelf als de bezitters van de hemel alsof onze [Islamitische] natie zegevierend is. En de natie zal voorzeker de hoogste plaats in de hemel bereiken, terwijl ons handelen – onze handelingen komen uit de hel! Onze daden bevinden zich op de bodem van de hel. We zien onszelf als mensen die zich waardig gedragen en beschouwen Islamitische plaatsen als de hoogste prioriteit, terwijl onze daden de aarde ontheiligen.

Laten we eerlijk tegen elkaar zijn. Stop met liegen en de realiteit mooier voorspiegelen dan die in werkelijkheid is. Voor wie of wat verfraai je de realiteit? Wat is de basis voor jullie beweringen? Jullie zijn geen engelen! Jullie beschouwen de wereld als barbaars en primitief. Alsof de hele wereld erop uit is om jullie uit te roeien, iedereen wil jullie landen, terwijl jullie zelf wereldheersers willen zijn, van iedereen hun geld afpakken en hun beschouwen als heidenen!

Jullie hebben zelfs de hemel onderling verdeeld. Jullie hebben de monopolie over de hel genomen en besloten wie naar de hel gaat uit naam van jullie religie! Kijk eerst eens naar jezelf voordat je naar Israël kijkt. Kijk eerst eens naar jezelf voordat je beweert vrede te willen. Kijk eerst eens naar jezelf terwijl je de wapens tegen elkaar richt. Jullie hebben zelf Syrië in brand gezet, jullie hebben Irak opgeblazen, jullie hebben Libië uit elkaar gescheurd. In Libanon hebben jullie de bevolking in partijen uiteen laten vallen die tegen elkaar vechten. In Syrië hebben jullie vaten met explosieven op de hoofden van kinderen gegooid! Jullie hebben moskeeën opgeblazen waarbinnen de naam van a-llah geprezen werd. Over welke religie hebben jullie het?

Houd je mond! Dat zal je meer respect opleveren. We hebben genoeg van jullie lege slogans. De moslim woont in Europa, en verblijft in Europa en zegt vervolgens: “Alleen de Palestijnen, en de Palestijnse kwestie en eer boven alles.” En hij leeft het goede leven in Europa. Breng een beetje schaamte op! Schaam je! Ik zweer je, zelfs die duivel van een Iblis zou zich van je daden ontdoen!”

 

מי באמת אחראיים על הטרור והמוות במזרח התיכון?

צפו בדבריו המדהימים של השייח׳ ווסים יוסף, איש דת בכיר מהאמירויות, שמטיח את כל האמת בפני העולם הערבי והמוסלמי ולמעשה אומר להם: ״לא ישראל אשמה בכל הצרות שלנו – אנחנו אשמים!״

Geplaatst door ‎הללו – הקרן לקידום ישראל בעולם‎ op Donderdag 15 oktober 2020

 

 

 

EN / NL/ עב