Kort voor de nationale verkiezingen van 2013 in Israël ging de Messiasbelijdende Joodse evangelist Ya’akov Damkani de straten van Tel Aviv op, om na te vragen op wie de mensen van plan waren te stemmen, en of ze Jezus (Jesjoea) als een geschikte kandidaat zouden beschouwen.

Hoewel de interviews nu bijna zeven jaar oud zijn, is het veelzeggend hoe sterk de centrale kwesties van de komende verkiezingen van maart 2020 (de derde in het afgelopen jaar) er in doorklinken. Het is duidelijk dat er weinig is veranderd. (De video is Engels ondertiteld).

Daarom blijft de centrale vraag van Damkani, of de gemiddelde Israëli’s wel of niet op Messiasbelijdende Joden of zelfs op Jezus zelf zouden stemmen als een middel om een gebroken systeem door elkaar te schudden, in deze tijd volledig relevant.

De meeste respondenten, die sociaal geëngageerde inwoners van Tel Aviv waren, zeiden dat ze het anti-establishment standpunt van Jezus waardeerden en dat ze geen probleem zouden hebben om op Hem te stemmen. Maar bijna allemaal gaven ze ten onrechte aan dat Jezus geen Jood is.

Bekijk hier het filmpje: https://youtu.be/LqlZCfKPleo


Bronvermelding
Datum:        23-02-2020
Auteur:        Redactie Israel Today
Beeld:         Pixabay
Website:      https://israeltoday.nl/


 

 

EN / NL/ עב