Van 1 juni tot en met 31 oktober is in het Israëlcentrum in Nijkerk onze zomertentoonstelling ‘Bestemming Jeruzalem’ geopend. Kom gezellig langs met het hele gezin!

Bestemming Jeruzalem is een echte belevingstentoonstelling voor jong en oud. We hebben de Jeruzalemzaal in ons Nijkerkse Israëlcentrum omgetoverd tot een heus stukje Jeruzalem, waar je kunt binnentreden door de poort en je ogen kunt uitkijken op de shouk, de kleurrijke markt in de nauwe straatjes van de Oude Stad.

Sluip door de tunnel die de Bijbelse koning Hizkia liet uithakken in de rots onder Jeruzalem om het water uit de Gihonbron binnen de stadsmuren te kunnen putten. Ontdek de bewogen geschiedenis van de stad, maar proef ook hoe Jeruzalem is uitgegroeid tot een moderne, levendige stad. Zet een VR-bril op en maak een tramrit door het hedendaagse Jeruzalem. En bezoek natuurlijk de Klaagmuur en ontdek wat Jeruzalem tot de ‘eeuwige stad’ maakt!

Misschien wel de meest bijzondere beleving van de tentoonstelling is onze virtuele, interactieve maquette, waar we op een 3D-landschap de geschiedenis van de stad projecteren en vertellen hoe de stad zich ontwikkelde van de plaats waar Abraham Izaäk offerde tot de stad waar de Heere Zijn Naam wil doen wonen en waar eens alle volken naartoe zullen stromen!

Bezoek de tentoonstelling in het Israëlcentrum aan de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. Open vanaf 1 juni op werkdagen van 09.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur. Zon- en feestdagen gesloten. Toegang en consumptie gratis!

Wil je met een groep komen? Mail dan naar groep@cvi.nl en we nemen snel contact met je op!


Bron: cvi.nl

EN / NL/ עב