Zondag was het dan zover, na een jaar met drie lange lockdowns en allerlei beperkingen vanwege de COVID-19 pandemie, gingen restaurants en bars eindelijk open, en kon iedereen, gevaccineerd en niet gevaccineerd, weer op een terras plaatsnemen. Binnen zitten is alleen weggelegd voor mensen die kunnen aantonen gevaccineerd te zijn.

Channel 12 news ging zondagavond de straat op en liet beelden zien die we een jaar in Israël niet hebben gezien. Volle restaurants en bars met uitgelaten mensen, die blij waren weer uit te kunnen gaan.

Zowel onder de eigenaren van de horecazaken alsook onder de bezoekers was sprake van opwinding.

In Rishon L’Zion was sprake van een soort vakantie sfeer zo omschreven bezoekers het, eigenaren van horecazaken zeiden blij te zijn deze zware periode te hebben overleefd, maar betreurden het feit dat zoveel horecazaken in het land voorgoed de deuren hebben moeten sluiten.

Daarnaast zeiden ze moeite te hebben voldoende personeel te vinden, omdat veel voormalige horeca medewerkers er de voorkeur aangeven te profiteren van hun uitkering die tot juni door de staat wordt betaald.

Vrijwel overal werd gecontroleerd of iemand was gevaccineerd wanneer men binnen wilde zitten, alhoewel de meeste bezoekers er de voorkeur aangaven om buiten op het terras plaats te nemen.


Bronvermelding:
Datum:        08-03-2021
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:         Een van de terrassen in Ir Yamin. Eigen foto
Website:      joods.nl


 

 

EN / NL/ עב