Afgelopen vrijdagavond 25 oktober zond de NPO in de serie ‘André Rieu Welcome To My World’ een aflevering uit van de vier concerten die Rieu en zijn Johan Strauss-orkest begin april in de Menorah Mivtachim Arena in Tel Aviv gaven. Het was de eerste keer dat hij met zijn orkest in Israël optrad.

Onderdrukking
Tientallen Nederlandse artiesten – waaronder schrijfster Désanne van Brederode, zangeres Denise Janna en beeldend kunstenaar Marlene Dumas – en organisaties, die de BDS-beweging ondersteunen hadden Rieu voorafgaand op de concertreeks opgeroepen om de optredens af te zeggen. Volgens hen zou de regering van Israël de shows gebruiken om de aandacht af te leiden van de onderdrukking van de Palestijnen. Rieu zei, zich niet bezig te houden met de politiek en dus zou hij gewoon op het podium staan.

 

Feest

In deze aflevering geeft André een feest weg in Tel Aviv met veel muziek en games vanwege zijn allereerste concert in Israël. Hij brengt zijn Israëlische fans een geschenk uit Nederland; de klompendans. Tussen concerten door bezoeken André en het Johann Strauss-orkest de heilige stad Jeruzalem en zingt een koor Hallelujah vanaf de toren van David. En het is een emotionele reis voor Pierre als hij zich verenigt met Joodse families die door zijn grootmoeder tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de nazi’s waren verborgen. Er zijn tranen en er is veel gelach als André een Tel Aviv-feest organiseert.

Heb je het gemist? Bekijk ‘m via de link hieronder!
https://www.npostart.nl/andre-rieu-welcome-to-my-world/25-10-2019/AT_2118898

 

 

EN / NL/ עב