De terreurgroep Hamas verhindert met geweld Gazaanse burgers die gehoor geven aan de Israëlische bevelen om naar het zuiden van de Gazastrook te evacueren.

De IDF heeft donderdag audiobewijs geleverd dat Hamas met geweld verhindert dat Palestijnen gehoor geven aan Israëlische bevelen om naar het zuiden van de Gazastrook te evacueren.

In de opname van een telefoongesprek zijn een officier van Unit 504 van de Militaire Inlichtingendienst van het IDF en een burger uit Gaza te horen. De officier dringt bij de man erop aan om direct te vertrekken vanuit het noordelijke deel van de Strook, voorafgaand aan een verwachte grote Israëlische grondoperatie die bedoeld is om de terroristische organisatie Hamas te vernietigen.

Israel Defense Forces op X: ‘LUISTEREN hoe een IDF-officier in Eenheid 504 een inwoner van Gaza aanmoedigt om voor hun veiligheid naar het zuiden te evacueren. Hamas blijft de burgers van Gaza gebruiken als menselijk schild en staat hen niet toe te evacueren. https://t.co/KTu108FQPg’ / X (twitter.com)

In de oproep vertelt de IDF-officier aan Mohammed dat, om zijn persoonlijke veiligheid te garanderen, hem dringend wordt gevraagd om naar Khan Younis in het zuiden te gaan.

De Gazaan zegt in reactie daarop dat “alle wegen geblokkeerd zijn”.

Bron: IDF

Op de vraag of Hamas de wegen blokkeert, antwoordt hij bevestigend en zegt, dat Hamas de doorgang naar het zuiden via de Salah al-Din Road, de belangrijkste noord-zuid snelweg die door de Gazastrook loopt, verhindert.

Hamas wacht burgers op bij wegversperringen en stuurt chauffeurs terug naar het noorden. Ze brengen de burgers in gevaar door voertuigen op de weg te plaatsen om de vrije doorgang te blokkeren.

“Ze schieten op mensen”, zegt de burger uit Gaza.

 

Bron: Janglo.net / JNS 27 oktober
Afbeelding: (AP Photo/Hatem Moussa; 13 oktober 2023)

 

EN / NL/ עב