Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken helpt een groep Israëliërs die door Oekraïens vuur is getroffen terwijl ze Kiev proberen te ontvluchten.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde dinsdagochtend op de dood van een Israëlische man buiten Kiev en zei dat het ministerie werkt aan het helpen van de groep Israëlische burgers die onder Oekraïens vuur kwamen te liggen.

Yoav Bistritzky, de plaatsvervangend Israëlische ambassadeur in Oekraïne, vertelde dinsdagochtend aan Kan dat het ministerie contact heeft opgenomen met de groep vluchtelingen, waaronder Roman Brodsky, de 37-jarige Israëlische Jood die maandagavond werd doodgeschoten nadat de Oekraïense troepen waren geopend. vuur op de groep.

“We hebben contact met de groep Israëli’s waar ook Roman Brodsky deel van uitmaakte, en we begrijpen dat de situatie daar nog niet is afgelopen”, zei Bistrizky.

“Ze maken zich zorgen om hun persoonlijke veiligheid. We zullen proberen hen vandaag te helpen, inclusief Brodsky’s vrouw en kinderen.”

Alexander Konsantinovski, een vriend van Brodsky, herinnerde zich het incident waarbij Brodsky maandagavond dodelijk werd neergeschoten.

“We waren op weg naar Moldavië,” vertelde Konsantinovski aan Galei Tzahal , “toen we op het nieuws zagen dat de inwoners van Kiev groen licht hadden gekregen om te vertrekken, dus pakten we onze koffers en gingen op weg.”

“Ze begonnen op ons te schieten, dus we versnelden. Ze schoten 10 kogels in het portier aan de passagierszijde van de auto waarin we zaten. Het was een wonder dat de persoon die naast me zat niet werd gedood.”

Brodsky “was totaal onschuldig, we wilden niets verkeerd doen. We wilden gewoon weggaan. We weten niet wat we moeten doen vandaag. Het is alsof we schapen naar de slachtbank zijn – als we teruggaan naar Kiev zullen we sterven. Of we kunnen deze reis voortzetten en mensen blijven verliezen.”

—————-

Mogen wij een beroep doen op uw financiële steun?
Speciaal voor deze situatie vragen wij uw financiële steun. De afgelopen weken zijn we geconfronteerd met een grote stijging van hulpaanvragen. U zult begrijpen dat de huidige situatie in Oekraïne het aantal hulpaanvragen explosief doet toenemen.

Wij hebben daarvoor uw hulp hard nodig. Het is één van de bekendste Bijbelteksten als het over Israël gaat: wie jou (Abraham en zijn nageslacht) zegent zal Ik zegenen.

Op grond van het bovenstaand doen wij een dringend beroep op u, om in deze noodsituatie onze werkzaamheden ruimhartig te steunen.

U kunt dat doen door online te doneren. Klik dan hier. Vermeld daarbij: Projectondersteuning Alijah.
Of maak zelf uw gift over op rekening IBAN: NL89 INGB 0009 3110 97 ten name van Pillar of Fire onder vermelding van Projectondersteuning Alijah.

Stichting Pillar of Fire is een door de fiscus erkende ANBI. Uw giften zijn van de belasting aftrekbaar.

Alvast erg bedankt voor uw gebed en financiële steun!

EN / NL/ עב