Op zondagochtend bad Rabbi Zeev Katzenellebogen bij de Kotel (Westelijke Muur) en keerde hij terug naar zijn huis in de Oude Stad toen hij werd aangevallen door een Palestijnse terrorist gewapend met een Gustav-machinepistool. ‘

“Ik ging van Shacharis naar huis (ochtendgebed, nog steeds in mijn tallis en tefillien gewikkeld,” vertelde Rabbi Katzenellebogen vanuit zijn ziekenhuisbed. “Ik hoorde geweerschoten en chaos. Ik begreep niet echt wat er aan de hand was, maar ik realiseerde me dat er was een incident. Plots voelde ik een scherpe pijn in mijn arm, precies op de plaats van mijn tefillien (gebedsriemen).”

In wat alleen als een wonder kan worden beschreven, trof een van de kogels de leren doos met perkamenten met Torah-verzen die aan zijn bovenarm naast zijn hart waren vastgebonden, volgens de bijbelse vereiste.

Bind ze als teken aan je hand en laat ze als symbool op je voorhoofd dienen; (Deuteronomium 6:8)

“Toen ik me realiseerde wat er was gebeurd, ging ik onmiddellijk terug naar het Kosel-plein, zodat ik op een veilige plek zou zijn”, vertelde de vader van acht kinderen. “Ik begrijp wat een groot wonder ik heb meegemaakt. Ik had mijn leven in een seconde kunnen verliezen. Het was een vriendelijkheid van Hashem (God). Ik had op dat moment mijn leven kunnen verliezen. De tefillien zitten tegenover het hart, er is een connectie met Hashem en je voelt je beschermd. Het was een buitengewoon krachtige ervaring.”

Het is tragisch dat Eliyahu David Kaye, een 26-jarige nieuwe immigrant uit Zuid-Afrika, bij de aanval werd vermoord.

Bovendien raakten een andere Israëliër en twee politieagenten gewond bij de aanval.

De Palestijnse terrorist, later geïdentificeerd als een lid van Hamas, werd neergeschoten en gedood door de politie.

De Israëlische minister van Openbare Veiligheid, Omer Bar-Lev, zei dat de terrorist in de wijk Shuafat in Jeruzalem woonde.

“Hij was lid van Hamas, de politieke tak, niet de gewapende vleugel”, vertelde Bar-Lev aan de Israëlische televisiezender Kan. Hij voegde eraan toe dat de familie van de terrorist enkele dagen geleden uit Israël naar Jordanië was vertrokken, wat aangeeft dat de aanval van tevoren was gecoördineerd.


Bronvermelding:
Auteur:        ADAM ELIYAHU BERKOWITZ
Beeld:          Screenshot
Website:      https://www.breakingisraelnews.com/


 

EN / NL/ עב