De winterstorm Elpis is in Israël gearriveerd. Woensdagochtend begon sneeuw te vallen op de Golanhoogten, tegen de middag wordt verwacht dat de zware sneeuwval hoge toppen in de regio Galilea zou bereiken. Ondertussen wordt ervan uitgegaan dat Jeruzalem vanaf de avonduren maar liefst tot 20 centimeter sneeuw zal zien.

Scholen in Jeruzalem zullen woensdag om 15.00 uur eindigen en de testlocaties voor COVID-19 moeten tot donderdagmiddag gesloten blijven, nu de hoofdstad zich schrap zet voor de storm.

De burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion, vroeg de inwoners om niet door de stad te reizen zodat de bulldozers hun werk kunnen doen om de sneeuw te verwijderen.

“De sneeuw zou rond 17.00 uur moeten gaan vallen en de scholen stoppen om 15.00 uur. In die twee uur is het belangrijk dat iedereen thuiskomt en dat er geen auto’s rondrijden. ’s Middags zullen er 210 bulldozers zijn om de wegen schoon te maken en liggen honderden tonnen zout klaar in magazijnen’, vertelde Lion woensdagochtend aan de publieke omroep Kan.

Met uitzondering van de lightrail zal het openbaar vervoer in Jeruzalem vanaf het middaguur geleidelijk aan worden stopgezet, zodat bij de eerste sneeuwval de sneeuwploegen hun werk kunnen doen.

In de Golan zijn de scholen woensdag de hele dag gesloten, en de regio verwacht tot vrijdag dat er zo’n 40 centimeter sneeuw zal vallen.


Bronvermelding:
Datum:        26-01-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב